POLITIKA
10.07.2018 u 18:41

FOTO/Branko Bačić: koaliciju HDZ-a i HNS-a pokušavamo što je bolje provući kroz naše lokalne ogranke, ali ne štitimo Dujmovića

U hotelu Adria održala se  zajednička sjednica Županijskog i Gradskog odbora HDZ-a na kojoj su sudjelovali i glavni tajnik ove stranke Gordan Jandroković i međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović. Novinarima je nakratko bio dozvoljen ulaz na sjednicu, no izjave su prethodno dali Jandroković i predsjednik županijskog ogranka HDZ-a Branko Bačić. Novinare je zanimalo kako će se riješiti zbrka u prometu koja je nastala liberalizacijom autotaxi tržišta, ali i koliko utjecaja na lokalne vlasti ima činjenica da je HDZ na razini države u koaliciji s HNS-om? Branko Bačić izjavio je kako će se suradnja ove dvije stranke na lokalnoj razini sigurno produbiti, a na pitanje štiti li HDZ Valentina Dujmovića, odgovorio je kako HDZ ne štiti nikoga. 


komentara  0

O Zakonu koji je liberalizirao autotaxi prijevoz i usput Dubrovniku donio još veće prometne gužve, predsjednik Sabora kaže:

"Mnogo gradova ima neka svoja specifična pitanja koja ih opterećuju u Dubrovniku je to promet. Što se turizam više razvija to je prometni problem sve veći. Upoznat sam sa problemima koje je donijela liberalizacija taxi tržišta. Nemoguće je izuzimati dijelove države od obuhvata nekog zakona, ali je moguće u dogovoru s ministrom prometa i onima koji su nadležni, sasvim sigurno, nužno pronaći rješenje koje će osigurati da promet u Dubrovniku bude protočniji. Vjerujem da će gradonačelnik i župan i svi oni koji su zaduženi tražiti razgovore i već razgovaraju s nadležnim ministrima i pronaći rješenje koje će biti održivo".

Na isto pitanje nadovezao se i Branko Bačić.

"Rješavamo u Zagrebu sve važne probleme u Gradu i Županiji. Jučer smo održali sjenicu sa gradonačelnicima i načelnicima. Čuli smo njihovo razmišljanje pa i o prometu. Dogovorili smo sastanak u Zagrebu. 2 600 potencijalnih taxi vozila u Dubrovniku je ogroman broj, ali se Hrvatska obvezala i odlučila na liberalizaciju. Mislim da je to na razini države dobro rješenje, ali se u Dubrovniku stvorio problem, koji ćemo riješiti. 

Na pitanje ima li problema s vezom između lokalnnih organizacija HDZ-a i centrale u Zagrebu, pa onda i problema između lokalnih i državnih vlasti Bačić odgovara:

"Ja ne vidim tih problema. Postoje problemi koje već godinama rješavamo zajedno, kao što je Centar za gospodarenje otpadom, brza cesta, autocesta preko naše Županije". 

Jandroković je na isto pitanje odgovorio kako je suradnja sjajna, a kao argument nabrojio je mnoge Dubrovčane i Dubrovkinje te ljude iz naše Županije koji su visoko rangirani u Vladi, Saboru, pa i u EU parlamentu. 

Suradnja između HDZ-a i HNS-a na lokalnoj razini i pritisak koji, spekulira se, središnjica HDZ-a radi na lokalne ogranke kako ne bi previše "iznosili prljavo rublje" bivše HNS-ove vlasti te moguće štićenje Valentina Dujmovića, koji je nakon neuspjeha na izborima, pa revizije Vodovoda, koja je otkrila brojne nepravilnosti u poslovanju ove tvrtke, ustoličen na mjesto predsjednika Uprave Hrvatskih voda u Zagrebu, bila je tema o kojoj su dubrovački novinari htjeli čuti od čelnika HDZ-a. 

"Vi znate da je HDZ preuzeo upravljanje Dubrovnikom, nakon gospodina Vlahušića. Trebalo je neko vrijeme dok se te trzavice ne riješu, nakon kampanje i teških riječi koje su u njoj pale.

Mislim da HDZ i HNS i na razini županije i na razini Grada dobro surađuju. Mislim da gradonačelnik, a župan svakako, grade jedno povjerenje između naših političkih opcija, kao što to radimo i na razini države. Tu koaliciju pokušavamo što je bolje provući kroz naše lokalne ogranke. To ne ide baš najbrže, ali to apsolutno ne ugrožava ni na najmanji način funkcioniranje ovog grada ni županije. I jednom i drugom dužnosniku HNS je partner", zaključio je Branko Bačić.

Na direktno pitanje: Štiti li HDZ Valentina Dujmovića?, Branko Bačić je odgovorio:

"HDZ ne štiti niti jednog dužnosnika. Ukoliko se pokaže osnovanom bilo koja sumnja ili optužba na njegov račun, odnosno ako pravorijek pravosudnih tijela potvrdi neku optužbu, on će biti smijenjen s mjesta predsjednika uprave Hrvatskih voda".


K. FiorovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube