VIJESTI
10.07.2018 u 21:44

VIDEO/FOTO: Otvorene su 69. Dubrovačke ljetne igre - neka glumci i građani uđu!

Himnom slobodi, koju je recitirao Krunoslav Šarić, i podizanjem barjaka LIBERTAS u Dubrovniku su su otvorene 69. Dubrovačke ljetne igre. Ceremonija otvaranja ove je godine imala i svoju meštricu Natašu Dangubić, a ustoličeni knez na Sponzi je, zamislite Konavljanin (Nikša Butijer). Pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, glazbu su izveli Zagrebačka filharmonija, Dječji zbor WDR iz Dortmunda, Akademski zbor Pro musica iz Mostara, Dubrovački komorni zbor, Mješoviti zbor Libertas i ženska klapa FA Linđo.  U dramskom su dijelu sudjelovali i Ozren Grabarić (Pomet), Nika Lasić i Izmira Brautović uz studente glume i plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.


komentara  0

Posebnu ulogu imali su gospođa Zore Brajević s Pelina  i legendarni trubadur Luciano Capurso – Luči, koji je izveo "La musica di notte", ali i brojni drugi građani, koji su na Luži zabalali uz pjesmu "Ulicama moga Grada" skupa sa nekim uzvanicima, a bila je tu i sjajna kozica iz prošlogodišnje hit predstave "Viktorija od neprijatelja". Spominjala se i utakmica i Game of Thrones i kruzeri... u svakom slučaju moglo se dobro nasmijat.

A glumce je u grad na latinskom u Grad pustio knez, a na hrvatskom simultano prevodeći gradonačelnik.

U svečanoj loži bili su dakako visoki uzvanici, a ove godine nisu nam došli ni premijer ni predsjednica. Zato jest predsjednik Sabora  Goran Jandroković i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ali i ministar unutarnjih  poslova Davor Božinović. 

Gradonačelnik Mato Franković, kako nalaže običaj, održao je pozdravni govor u kojem je naglasio.

Kako su umjetnici glas našeg vremena i ogledalo nas samih. I da je vrijeme da se mi Dubrovačni zagledamo u sebe sa dužnom skromnošću.

U govoru je Franković istaknuo kako Dubrovniku treba vratiti njegove građane i kako građanima treba vratiti njihov grad mudrim upravljanjem i međusobnim uvažavanjem. Cjelovit govor pročitajte ovdje.

 


K. FiorovićFOTO: Vedran JerinićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube