LIFESTYLE
12.09.2018 u 11:47

TripAdvisor: Ocjene turista otkrile najbolje od dubrovačke turističke ponude, neki neće biti oduševljeni

Najpopularniji globalni servis namijenjen putovanjima i otkrivanju svih sadržaja određene destinacije od hotela, apartmana, restorana, ponude raznih aktivnost - TripAdvisor, dobar je pokazatelj trendova i trenutne potražnje. Kratka analiza dubrovačke turističke ponude otkriva da gosti u Dubrovnik više ne dolaze zbog bogatog povijesnog nasljeđa, sunca i mora, već da ih privlači nešto sasvim drugo.


komentara  0

Najbolje ocijenjena turistička ponuda je Tour The Game of Thrones, koja na ovom popularnom turističkom servisu ima ukupno 752 recenzije s prosječnom ocjenom 5.0. Kako samo ime govori radi se o vođenim Game of Thrones turama, uz obilazak lokacija na kojima se serija snimala. Istaknuto je da ture vode licencirani vodiči, od kojih su neki i sudjelovali na snimanjima.

- Uživali smo u ovoj fenomenalnoj Game of Thrones priči. Posjetili smo lokacije unutar zidina, na Lovrijencu i na prekrasnom Lokrumu, odnosno mjesta koja su glumila Kraljev Grudobran.  Vodič je bio izuzetno pristupačan, ispričao nam je jako puno o povijesti Hrvatske u čemu smo zbilja uživali, te nas je čak i fotografirao. Oduševio nas je pristup vodiča, cijelo vrijeme smo se osjećali kao da šetamo s članom obitelji. Uz to prije nego smo se odlučili baš za ovu turu, objašnjeno nam je što svaka od tura u njihovoj ponudi nudi, što nam je jako pomoglo pri odabiru, te smo se na kraju odlučili za ovu ponudu. Preporučujem svima – napisao je u svojoj recenziji, 28foodie43, iz Londona.

- Za prvi dan našeg boravka u Dubrovniku, odlučili smo se za privatnu Game of Thrones turu. Naša vodička Karmen je bilo fenomenalna. Odvela nas je na lokacije snimanja, uz to ispričala nam je puno o Gradu i Lokrumu, a za kraj smo se slikali na Željeznom prijestolju. Preporučujem svima – napisala je Riva E, iz Ujedinjenog kraljevstva.

Drugo mjesto zauzela je, nimalo čudno još jedna Game of Thrones tura, točnije Game of Thrones Extended Tour, s ukupno 1144 recenzije i prosječnom ocjenom 5.0.  Već je po samom imenu očito da se radi o vođenju po lokacijama snimanja ove popularne TV-serije, a kao bonus je istaknuto da su vodiči  sudjelovali na snimanjima, pa će svi oni koji se odluče za ovaj tip razgleda Grada moći saznati informacije o snimanju iz prve ruke.

- Supruga i ja smo se odlučili za ovu turu. Naša vodička je bila vrlo zabavna i odvela nas je na sve najvažnije lokacije. Obzirom na to da se cijela tura sastoji od hodanja od mjesta do mjesta i da je većina informacija koje smo čuli trač koji smo lako mogli pronaći na internetu, smatram da je ovako nešto malo precijenjeno. Ne bih ponovio iskustvo, nema u tome ništa specijalno – napisao je Gabriel Z.

- Oduševilo nas je! Vodič je imao slike iz serije, što nam je pomoglo da smjestimo mjesta koje smo posjetili u perspektivu serije.  Uz to ispričao nam je sitnice iz serije i pokoju anegdotu sa snimanja.  Posebno mi se svidjelo što se kroz cijelu priču provlači i povijest Dubrovnika. Pri kraju smo se ture slikali s rekvizitima iz serije. Preporučila bih svima – napisala je Emily M.

Treće mjesto zauzeo je ACCESS Dubrovnik, s 233 recenzije  i prosječnom ocjenom 5.0. Nažalost, ovaj profil nema opis svoje ponude, ali se iz kritika korisnika da zaključiti da se i ovdje radi o vođenju vezanom uz Game of Thrones.

- Davor je odličan vodič, vrlo veseo i vedar. Preporučujem obiteljima i solo putnicima- napisao je Muhammad A.

- Savršena tura za svakog Game of Thrones obožavatelja. Davor je smiješan, zabavan i zgodan, a uz to je pun znanja i sudjelovao je na mnogim snimanjima. Ako želite saznati informacije iz prve ruke o odnosu Dubrovnika i serije R.R. Martina, ovo je najbolja tura na tržištu – napisala je Victoria G.

Na četvrtom mjestu, na veliko iznenađenje nije Game of Thrones ponuda, već izleti i razgledavanje Dubrovnika i dubrovačkog akvatorija gliserima. Explore Dubrovnik by Boat ima ukupno 385 recenzija uz prosječnu ocjenu 5.0. Kako je istaknuto nude all inclusive izlete, transfere, promatranje zalaska sunca i još mnogo toga.

- Nevjerojatno iskustvo. Naš skipper je bio izuzetno susretljiv, a uz to i pun informacija. Odveo nas je na nekoliko otoka, a posjetili smo i razne spilje. Na jednom od otoka se nalazio odličan restoran i prekrasan botanički vrt.  Naš gliser je bio opremljen maskama za ronjenje, i GoPro – om, koji su samo dodatno poboljšali ovo iskustvo – napisala je aksaylor11.

- Uživali smo u našem privatnom izletu. Istražili smo nekoliko špilja, i dva otoka Lopud i Šipan. Ručak na Lopudu je bio divan. Uživali smo cijeli dan na Jeanneau Cap Camaratu 755 WA, koji ima dva motora od 250 konjskih snaga. Super stvar kod ovog glisera je da ima jako puno prostora koji je namjenjen za sunčanje i uživanje. More je kristalno čisto i prelijepo – napisao je abooth37, s Floride.

Peto i posljednje mjesto na ovoj ljestvici zauzeo je Dubrovnik Shore Tours, s ukupno 870 recenzija i prosječnom ocjenom 5.0. Predstavljaju se kao skupina šest mladih, profesionalnih vodiča, sa šest godina iskustva. Ono što ističu kao posebnost i zanimljivost je činjenica da troje od tih šest vodiča živi unutar zidina, što ih po njihovom mišljenu čini savršenim domaćinima, a nude vođeno razgledanje Grad na engleskom, talijanskom, španjolskom, njemačkom i ruskom jeziku.

- S obzirom na to da smo, kao gosti s kruzera u Dubrovniku proveli samo jedan dan, ova nam je tura savršeno odgovarala. Prvo smo pogledali panoramu grada sa Srđa, a zatim smo razgledali stari dio grada. Naš vodič je savršeno govorio engleski, a budući da se rodio i odrastao u Dubrovniku, kroz njega samo dobili zanimljiv uvid u povijest grada – napisao je davidcr2015.

- Odlučili smo se za privatno razgledanja grada.Vodič je bio odličan i podijelio je s nama zanimljive informacije. Moja jedina preporuka je da razgledate Stari grad ujutro za vrijeme manjih gužvi, a da razgledavanje obale ostavite za ostatak dana -  napisao je korisnik kruuza.


L.Pavlović/FOTO: TripAdvisorFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube