LIFESTYLE
13.09.2018 u 08:24

REAGIRANJE IZ GK MOKOŠICA: naši dječaci su veseli i sretni u naselju s najvećim brojem dječjih igrališta

Iz Gradskog kotara Mokošica reagirali su na osvrt Ivice Hajdića o životu u Mokošici. U priopćenju koje potpisuje Nikolina Pozniak među ostalim stoji. "Ne morate željeti vjerovati i nadati se da će vrlo brzo krenuti realizacija i strategija osmišljavanja projekata za ovo naše  najveće gradsko, a ne prigradsko, naselje jer smo mi kao kotar već napravili i predali opsežan Program plana za buduće razdoblje i aplicirali na rezerviraciju sredstva u Proračunu Grada". Reagiranje prenosimo u cijelosti.


komentara  1

"Poštovani gosp. Hajdić, ne poznajemo se osobno, ali moram Vam se obratiti u ime kotara. Naime, u Vašoj haiku pjesmi o Mokošici, osim same kritike ne vidim i prijedloge za kako Vi kazete "poboljšanje života", osim fali, fali, fali... Kronično fali, a nemate alternativna rješenja, tek na spomenuto nudite da " netko" osmisli!?

Na meti kritike su Vam naši vrtići, kao i infrastrukturi problemi, bečki postdiplomanti arhitekture svakako kao izazov zamislite redovito pokušavaju upravo pronaći sklad i simbiozu s prirodom jer  vjerujem da to potvrđuje njihovu stručnost, a i maštovitost u zadanom okruženju.

Vidim iz Vašeg posta da dugo niste bili ni u Staroj Mokošici, jer se zamislite upravo uređuju bas dječja i nogometna igrališta, kao i sustav kanalizacije kao velikog projektnog zahvata. U izradi je zamislite i projekt spojne ceste ulice Bartola Kašića s magistralnom o čemu se "razmišlja"zadnjih 30 g.

Zamislite u procesu je rješenje modularne dvorane za mlade na rijeci kao i veliki vrtić za naše "Srdelice" kako ste ih nazvali. Evo mi mislimo i naše najstarije sugrađane, pa prostor za umirovljenike ide u u projekt izrade dokumentacije za potpunu rekonstrukciju i izgradnju, tzv. "baraka umirovljenika".

Floskulatorno pozivanje na animatore, stručno osoblje i sl. paušalna nabacivanja ideja, molim Vas nemojte. Nemojte predlagati nemoguće i krenite od samog sebe, tj. biste li Vi bili volonter, a stručnjak za kako navodite u "centru za mlade", a da pri tome ne navodite na koju vrstu stručnosti mislite ustvari.

Politička prepucavanja nam nisu nikada bila prioritet, a pogotovo u našem kotaru. U interesu nam je da kroz političko djelovanje utječemo na poboljšanje života i kvalitete svih naših sugrađana u naselju Mokošica. Našli ste za slobodno reći da štujete "Vaporeta", ali eto Vi bi baš autobusnu liniju do Zatona ili Štikovice.

Pretpostavljam da smo to tražili, u tom slučaju bi Vam drži bio Vaporetto. Uz dužno poštovanje, jer se ne poznajemo ovakvim izjavama po meni Vi pripadate skupini dežurnih tragača za kritikom svega dobroga pokušaja. Ne morate željeti vjerovati i nadati se da će vrlo brzo krenuti realizacija i strategija osmišljavanja projekata za ovo naše  najveće gradsko, a ne prigradsko naselje jer smo mi kao kotar već napravili i predali opsežan Program plana za buduće razdoblje i aplicirali na rezervaciju sredstva u Proračunu Grada.

Molim Vas, nemojte se koristiti, citiram:"slikom usamljenog dječaka koji luta između zgrada, nebodera i auta" jer su naši dječaci potpuno veseli i sretni u naselju s najvećim brojem dječjih igrališta (ona koja već nisu, sada su fazi potpunog uređenja), taj dječak nije željan igre jer je ima na svakom koraku našeg veselog naselja, niti radionica jer imamo najaktivniji Ogranak knjižnica, niti druženja jer možemo sebično reći da su naša djeca najdruštvenija djeca grada!

Na kraju Vas ljubazno molim da ako brižno pratite naše nedostatke, a nismo idealni i želite nam nešto poručiti dođite kad god zaželite u prostore gradskog kotara, dajte nam neke konkretne prijedloge i rješenja, a mi ćemo Vas s veseljem dočekati i prošetat ćemo skupa. Lijepi Vam  pozdrav i dobrodošli!"

Nikolina Pozniak 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube