CRNA KRONIKA
14.09.2018 u 11:40

Tri motociklista ni krivi ni dužni ozlijeđeni u nesrećama, dvojica imaju teške tjelesne ozljede

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske dogodile su se dvije prometne nezgode u kojima su sudjelovali motocikli te su vozači, radi se u oba slučaja o stranim državljanima,  zadobili teške tjelesne ozljede. Jedan je motociklist ozlijeđen kraj Slanoga u sudaru s osobnim vozilom talijanskih, a druga dvojica u sudaru s kamperom njemačkih nacionalnih oznaka na Magistrali kraj hotela Adria. U oba slučaja vozači osobnog i kamper vozila oduzeli su prednost prolaza motociklima.


komentara  0

Prva nezgoda dogodila se oko 12 sati, na državnoj cesti D-8, u mjestu Slano, kada je 56-godišnji državljanin Italije, upravljajući osobnim vozilom talijanskih nacionalnih oznka, započeo radnju skretanja u lijevo, a da se  nije uverio da navedenu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, pri čemu je u stražnji dio njegova vozila udario motocikl španjolskih nacionalnih oznaka, kojim je u istom pravcu upravljao 62-godišnji državljanin Španjolske, vršeći radnju nepropisnog pretjecanja preko pune razdjelne crte navedenog osobnog vozila. Vozač motocikla je, prilikom pada na kolnik, zadobio teške tjelesne ozljede.


Druga nezgoda dogodila se jučer, u 14,30 sati,  u Dubrovniku, na cesti D-8, na predjelu Nuncijate, kada se 65-godišnji državljanin Njemačke, upravljajući kamp vozilom njemačkih nacionalnih oznaka, uključivao u promet s asfaltne površine, a da nije propustio dva motocikla crnogorskih nacionalnih oznaka, koji su se kretali kolnikom D-8 i kojima su upravljali 46-godišnji i 54-godišnji državljani Crne Gore, zbog čega su motocikli  udarili u stražnji dio kampera. Prilikom pada na kolnik 46-godišnji motociklist je zadobio teške tjelesne ozljede, a 54-godišnji lake tjelesne ozljede te su zbrinuti u dubrovačkoj bolnici. Protiv 65-godišnjeg državljanina Njemačke slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nezgode.


PU/dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube