VIJESTI
14.09.2018 u 17:49

DUBROVAČKI HDZ: Miho Obradović pomiče granice političke gluposti"

"Nakon što je Hrvatska demokratska zajednica preuzela odgovornost za upravljanje Gradom, upravo su u „Libertasu“ učinjeni vjerojatno najveći iskoraci. Podsjećamo da je Libertasu prijetio kolaps zbog sukoba s čelnicima općina koje su suvlasnici tvrtke. Jedan od HNS-ovih partnera u jeku te krize u „Libertasu“ javno je rekao „što god se mi ovdje dogovorili, Libertas će sigurno propasti“. Tako su se oni brinuli i osmišljavali rješenja" stoji u priopćenju u kojem je dubrovački ogranak HDZ-a reagirao na izjave Miha Obradovića vezane uz današnje stanje u javnom gradskom prijevozniku Libertasu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


komentara  3

"Pokušaj komentara poslovanja gradskog prijevoznika „Libertas“ od strane predsjednika dubrovačkog HNS-a Miha Obradovića pokazatelj je kako se svaki dan iznova pomiče granica političke gluposti.

Naime, namjesto da se na neko vrijeme povuku sa scene, ne bi li građani Dubrovnika zaboravili i njih i 8 godina njihovog vođenja Grada, oni su se uprli kritizirati. Na njihovu žalost, u prilog im ne idu – činjenice. Stoga se i koriste populističkim smicalicama, a iza kojih ne stoji niti jedan argument. Vjerojatno su to naučili od svog političkog mentora, a trenutačno povlaštenog umirovljenog blogera.

Nakon što je Hrvatska demokratska zajednica preuzela odgovornost za upravljanje Gradom, upravo su u „Libertasu“ učinjeni vjerojatno najveći iskoraci. Podsjećamo da je Libertasu prijetio kolaps zbog sukoba s čelnicima općina koje su suvlasnici tvrtke. Jedan od HNS-ovih partnera u jeku te krize u „Libertasu“ javno je rekao „što god se mi ovdje dogovorili, Libertas će sigurno propasti“. Tako su se oni brinuli i osmišljavali rješenja.

Dolaskom nove uprave u Libertas, na čelu s Antom Vojvodićem, osobom do sada neupitne poslovne karijere, pomaci su se počeli događati. Najprije upravo tu gdje je bio najveći problem- potpisan je ugovor s pet susjednih općina. Nakon toga su se stekli uvjeti za nabavku 11 autobusa i to s 18 milijuna kuna iz fondova Europske unije. Dakle, besplatno. Podsjećamo i na činjenicu da se do sada autobuse isključivo kupovalo. Pametnome je lako zaključiti zašto je to bilo tako.
Financijska situacija prilikom preuzimanja Libertasa od strane nove uprave bila je takva da nas je dočekao dug od 23 milijuna kuna. U godinu dana taj je dug smanjen za čak 8 milijuna kuna. To znači da je i u financijskom smislu stanje nemjerljivo bolje nego je bilo u doba HNS-ove vladavine.

Tu je i čitav niz novih projekata- od uvođenja besplatnog Interneta u sve gradske autobuse preko rješavanja dugogodišnjeg problema stanice u Sustjepanu, rješavanje problema s vozačima koji su istovremeno vozili za druge tvrtke do pripreme projekta za rješenje problema stanice na Kantafigu.

Dakle, samo nedobronamjernima i/ili onima koji su slijepi pored očiju, a u takve svakako spada Obradović, može pasti na pamet da kritiziraju sadašnju upravu tvrtke i gradsku upravu po pitanju stanja u Libertasu.

Nama u Hrvatskoj demokratskoj zajednici jasno je da Obradović i HNS nemaju nikakvih konkretnih prijedloga ili ideja za poboljšati život u Gradu. Jasno nam je i da u ovoj gradskoj upravi ne nalaze nešto što je vrijedno kritike i istupa u javnosti. Stoga se okreću prokušanom receptu- populizmu bez utemeljenja u činjenicama i ispraznoj demagogiji. A to im je, ruku na srce, uvijek išlo."

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube