VIJESTI
14.09.2018 u 19:29

Novo ulaganje u buduće dubrovačke pomorce

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik Antonio Lučić potpisat će u ponedjeljak, 17. rujna,  ugovorom o dodijeli bespovratnih sredstava za nabavku školske opreme.


komentara  0

Uz ravnatelja dubrovačke pomorske škole ugovore o dodijeli bespovratnih sredstava vrijedne ukupno 3 milijuna kuna potpisat će i ravnatelji pomorskih škola u Bakru, Malom Lošinju, Zadru, Šibeniku i Splitu.

Riječ je o sredstvima koja su dodijeljena temeljem javnog poziva Ministarstva upućenog srednjim školama za dodjelu bespovratnih sredstava, a čime se doprinosi i ostvarenju ciljeva Strategije pomorskog razvitka i integralne pomorske politike RH za razdoblje do 2020.. Naime, riječ je o jednoj od mjera kojima Ministarstvo osigurava odgovarajuće materijalne uvjete u pomorskim školama te radi na promociji, jačanju kompetencija i podizanju kvalitete obrazovanja učenika u srednjim pomorskim školama.

Republika Hrvatska je tradicionalno pomorska zemlja koja ima ukupno oko 22 tisuće pomoraca, od čega njih 15500 u međunarodnoj plovidbi. Upravo iz toga razloga želi se osigurati vrhunsko obrazovan te socijalni i zdravstveno zbrinut pomorski kadar, koji može odgovoriti zahtjevima suvremenog brodarstva i zaštiti ljudskih života na moru. S tim ciljem Ministarstvo provodi niz mjera pa se, uz navedeno financiranje nabave opreme, svake godine provodi projekt stipendiranja učenika srednjih škola i studenata pomorskih fakulteta kako bi se osiguralo motivirajuće uvjete za upis u pomorske škole i fakultete. Također se, svake godine kroz Program sufinanciranja ukrcaja vježbenika palube, stroja i elektrotehnike na brodove, osiguravaju subvencije i sredstva za ukrcaj vježbenika na brodove u nacionalnoj i međunarodnoj plovidbi.
 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube