VIJESTI
26.10.2018 u 19:49

Erasmus +
Slovenski profesori uveli učenike Pomorsko-tehničke škole u svijet mehatronike i robotike

Tijekom proteklog tjedna, od 17. do 19. listopada 2018., u Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik gostovali su nastavnici Školskog centra Ptuj iz Slovenije. Trodnevna aktivnost mobilnosti odvijala se u sklopu Erasmus+ projekta Kibernetička napredna tehnologija (CAT). Tri strukovna nastavnika s bogatim iskustvom i brojnim međunarodnim uspjesima u robotici predstavili su učenicima i nastavnicima škole svoj dosadašnji rad i na zanimljiv i poučan način uveli ih u svijet mehatronike i robotike. 


komentara  0

Edukacija nastavnika bila je usmjerena na praktičnu primjenu alata u nastavnom procesu i korištenje novih metoda i sadržaja u radu. Učenici i nastavnici upoznati su s procesnim mjerenjima, programima za izradu 3D modela, programskim jezikom Arduino, praktičnom primjenom mikroupravljača i senzora. Tijekom edukacija učenicima je predstavljena slovenska škola i njihovi uspjesi u robotici, posebno u RoboCup i RoboCup Junior natjecanjima kako bi ih se motiviralo za sudjelovanje u projektu.

U slobodno vrijeme gostima je organiziran obilazak grada, zidina i muzeja, posjet Srđu, a nezaobilazne su bile i gastronomske delicije našeg kraja.

Ova aktivnost mobilnosti bila je motivirajuća za nastavnike i učenike škole, a ujedno je i uvod u drugi dio glavnih projektnih aktivnosti koje će se odvijati u Ptuju u prvoj polovici 2019. kada će učenici i nastavnici raditi na konstruiranju i programiranju robota.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube