VIJESTI
08.11.2018 u 10:07

Počeli radovi na čišćenju gradske kanalizacije, trajat će do prosinca

Kao što je i najavljeno u Gradu su ponovno počeli radovi na čišćenju i obnovi povijesne kanalizacije. Radovi su u svibnju prekinuti zbog visokih temperaura koje su dosezale čak 50 celzija u kanalima. Osim čišćenja kanala, koji su zatrpani ostacima građevinskog materijala i masnoćom, uz odobrenje Konzervatorskog odjela odradit će se i sanacija kanala, koji će na na dnu biti obloženi glatkom podlogom, kako se ubuduće ne bi na njih lijepile otpadne tvari. 


komentara  0

Radovi bi trebali trajati oko 20-ak dana tijekom kojih će na Peskariju doći cisterna koja će ispumpati zaostale vode. Čistit će se prvo masnoće koje su se sakupile na već očišćenom dijelu u ovih par mjeseci (na Luži). Potom će se čistiti ostali kanali i ugraditi kinete, glatke podloge na dnu kanala, koje će omogućiti gravitacijsko otjecanje.

Podsjetimo, gradonačelnik Mato Frankovi na sastanku s dubrovačkim ugostiteljima dao je prijedlog, kojeg su ugostitelji prihvatili o ugradnji hvatača masti u svakom ugostiteljskom objaktu, što bi trebalo ubuduće smanjiti količinu masti koja otiče povijesnom kanalizacijom.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube