VIJESTI
27.11.2018 u 12:42

Uspjelo mirenje - nema štrajka javnih službi

Uspjelo je mirenje Vlade i sindikata javnih službi u sporu oko povećanja osnovice plaća za 2019., jer je dogovoreno povećanje osnovice za tri posto od 1. siječnja i dva posto od 1. rujna iduće godine, za što će se osigurati dodatnih 150 milijuna kuna, nakon čega su sindikati odustali od najavljenog štrajka iako prosvjetni sindikati nisu prihvatili novu poboljšanu Vladinu ponudu, javlja Index.


komentara  0

"Svjesni smo da su zahtjevi sindikata bili puno veći, no dali smo maksimum u ovom trenutku i zadovoljstvo nam je da smo time uspješno završili proces mirenja s javnim službama", rekao je ministar Pavić novinarima.

Vlada je pronašla dodatnih 150 milijuna kuna, koje će se osigurati uštedama u resorima, pa zbog toga neće biti povećanja proračuna, naglasio je.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i koordinator sindikalnog pregovaračkog tima Branimir Mihalinec izjavio je kako je ispred osam sindikata koji su najavili štrajk opunomoćen potpisati uspješno završeno mirenje, što je i učinio.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube