LIFESTYLE
27.11.2018 u 13:15

PETI DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL: predstave, filmovi, koncerti, obiteljski programi, torta party, ali ima i jedna novina...

Dubrovački zimski festival već peti po redu počet će 1. prosinca 2018. uz paljenje prve adventske svijeće i uključivanje dekorativne blagdanske rasvjete čime će grad zablistati u blagdanskom izdanju. U glazbenom dijelu velikog otvaranja festivala koncert će održati jedan od trenutno najpopularnijih hrvatskih izvođača, Petar Grašo - najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Luži, središnjem informativnom centru festivala, gdje će biti smještena i posebna novina - Stanica Sjeverni pol


komentara  0

Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovačke ljetne igre objavili su već početkom ljeta programske naglaske petog Dubrovačkog zimskog festivala i program dočeka Nove godine, ostavivši u fokusu velike koncerte na Stradunu.

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Mato Franković posebno je naglasio brojne programe za djecu i cijelu obitelj koji će tako na najbolji način osjetiti blagdanski duh Grada, a dio programa baš zato će se održavati sve do kraja zimskih školskih praznika.

Centralno mjesto zabave, opet će biti Stradun, na kojem će 6. prosinca nastupiti jedna od naših najdugovječnijih i najpoznatijih pop-rock grupa Prljavo kazalište te održati veliki koncert povodom Dana dubrovačkih branitelja. Na najljepšoj pozornici nastupit će i bendovi Soul Fingers 8. prosinca, Detour 15. prosinca, Hladno pivo 21. prosinca te uvijek rado viđeni Željko Bebek 26. prosinca, dok će 27. prosinca koncert na Stradunu održati dubrovački bendovi Teatar, Art bend i Valetudo.

Nakon ovih energičnih elektro-akustičnih i rock zvukova, u samoj završnici 2018., program dočeka Nove godine na Stradunu organiziran u suradnji sa Star Produkcijom, donosi 29. prosinca atraktivni bend The Gipsy Kings sa svojim specifičnim glazbenim izričajem. The Gipsy Kings su kasnih osamdesetih godina prošlog stoljeća ostvarili svjetski uspjeh brojnim hitovima, kao što su pjesme Djobi, Djoba i Bamboleo, a još uvijek su vrlo popularni i nastupaju po cijelom svijetu. Sa svojim obiteljskim bendom čiji su članovi redom talentirani pjevači i gitaristi Paco Baliardo na pozornicu donosi strast i energiju popularnih pjesama Gipsy Kingsa, a sasvim poseban doživljaj bit će uživanje u njihovoj glazbi na otvorenome u srcu dubrovačke povijesne jezgre. Večer prije samog dočeka Nove godine, 30. prosinca popularne rock balade na Stradunu izvest će Opća opasnost.

Na radost dubrovačke dječice, spektakularnoj novogodišnjoj noći na Stradunu prethodit će dječji doček na kojem će nastupiti popularna mlada pjevačica Mia Negovetić i Super cover band

U novu će godinu Dubrovčane i goste 31. prosinca uvesti vodeći hrvatski izvođači Nina Badrić i Tony Cetinski.

Gradonačelnik se na konferenciji osvrnuo i na kritike upućene na izbor izvođača za doček na Stradunu i njihovo financiranje.

"Nekada razmišljamo jesu li iznosi koje Grad Dubrovnik sponzorira zajedno sa svojim partnerima kako bi imao ovako jedan bogati program potrebni ili ima i potrebnijih stvari. Uvijek ima potrebnijih stvari, ali treba i ovo, nikada ne možemo vagati jedno i drugo. Sukladno svojim potrebama Grad Dubrovnik investira u sve ono što treba investirati i nastaviti će to u budućnosti, jer i ovo je jedan način poboljšanja kvalitete života svih naših sugrađana."

Vrhunski glazbenici na najljepšoj svjetskoj pozornici i impresivni vatromet točno u ponoć, osigurat će nezaboravan početak nove godine na Stradunu. Prvog dana 2019., nakon dočeka za pamćenje, Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem američkog dirigenta Marca Tarduea i sopranistica Marija Kuhar Šoša održat će tradicionalni novogodišnji koncert naslovljen ''Orlandov bal'' u podne na Stradunu najavljujući Orlandovu godinu koja će biti obilježena tijekom 2019., a posjetitelji će uživati u glazbi uz kamenice i pjenušac u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika. Prvu večer nove godine, začinit će pjesmom 1. siječnja na Stradunu jedna od najpopularnijih hrvatskih klapa - klapa Rišpet.

Prvi put organiziran na taj način prošle godine, veliki Dubrovački božićni koncert priredit će 22. prosinca u Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik Dubrovački simfonijski orkestar, koji će nastupiti s brojnim dubrovačkim glazbenicima, a ove godine pridružit će im se tenor Domagoj Dorotić i vodeća hrvatska sopranistica novije generacije Martina Zadro. Božićni koncert uveličat će Sijepo Gleđ Markos, Sara Žuvela, Maja Grgić, Doris Kosović, Vedran Ljubenko te klapa Kaše i ženska klapa FA Linđo.

Tradicionalno, na radost najmlađih, u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika održat će se Božićna bajka 16. prosinca, kada će biti podijeljeno više od tisuću poklona, a sladokusce će razveseliti humanitarni Torta Party 8. prosinca na Stradunu. Dubrovačke kulturne ustanove također su pripremile brojne prigodne sadržaje za sve uzraste, a i gradski upravni odjeli sudjeluju u realizaciji bogatog festivalskog programa.

Osim glavnog glazbenog programa na velikoj pozornici na Stradunu, kolendavanje i klapska pjesma uveseljavat će i ove zime Dubrovčane vikendima, u điru od Brsalja do Gundulićeve poljane, gdje će također biti organiziran živi glazbeni program uz gastronomsku ponudu na popularnim kućicama. Subotnja blagdanska popodneva u Mokošici počinju 8. prosinca, a održavat će se na igralištu pokraj Caffe bara Kiss.

Ovogodišnja novost Stanica Sjeverni pol u Luži bit će otvorena za najmlađe posjetitelje od 2. prosinca do kraja zimskih praznika svakodnevno od 16 do 19 sati, a obiteljski programi se nude i u dvorani kina pa će se tamo moći pogledati predstavu Svetog Nikole, Plesni kolaž, Božićnu čaroliju vrtića, Magic winter dance i Pepeljugu, ali i zaploviti u prošlost pomoću vremeplova najljepših božićnih filmova svih vremena. Na povratku doma, vikendom je obavezna postaja park Pile jer iz pouzdanih izvora znamo da vremenska prognoza najavljuje snijeg točno u podne.

Program „Šarena zima u Uvali“, prošlogodišnji dobitnik povelje za naj-akciju za djecu u Hrvatskoj, ove će godine biti još bogatiji s raznovrsnim programima za najmlađe te uz neizostavno klizalište i posebnu atrakciju programa - adventski vlakić besplatan za sve putnike. Radno vrijeme klizališta bit će od 9 do 22 sata. Tu je i Dubrovnik Winter Festival mobilna aplikacija koja će drugu godinu za redom građanima i posjetiteljima pružati informacije o programu Dubrovačkog zimskog festivala, a dostupna je za preuzimanje za iOS i za Android uređaje.

Počevši od 1. prosinca, svakog dana od 17:00 sati pa sve do posljednjeg noćnog polaska u voznom redu Libertasovi autobusi vozit će besplatno na svim linijama u gradskom prometu (uključujući linije 28 i 35). Tijekom zimskog festivala prometovat će i besplatni XMAS BUS  na relaciji A. Kolodvor - Grawe - Pile - Vojnović - P. Lapad, te P. Lapad - Vojnović - Pile - A. Kolodvor.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika koji nudi sveobuhvatne informacije ne samo o kulturnim nego i društvenim, edukativnim, sportskim i zabavnim događanjima te donosi pregled svih događanja koja organiziraju ili podržavaju gradski odjeli, gradske ustanove i tvrtke, ali i sve druge sadržaje koji u cijelosti čine ponudu događanja u Dubrovniku.

Prigodni tratamenat nakon predstavljanja festivala, i ove je godine priredio Hotel Libertas Rixos Dubrovnik. 


dubrovniknet team / FOTO: Vedran JerinićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube