VIJESTI
06.12.2018 u 15:09

FOTO/VIDEO: Da se ne zaboravi!

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen je Dan dubrovačkih branitelja i 27. obljetnica najtežeg napada na Grad u Domovinskom ratu, kad je živote izgubilo 19 branitelja i civila, a više od 60 ih je ozlijeđeno. Uz molitvu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod središnjeg križa na groblju Boninovo,na Bošnjačkom groblju, kod spomenika poginulim pripadnicima MUP-a te uz spomen obilježje u sjećanje na stradale vatrogasce i pripadnike HRM u Gospinom polju kao i kod Križa na Srđu, simbolu obrane Grada.  U tvrđavi Imperial djeca Osnovne škole Ivana Gundulića održala su recital uz nastup klape Ragusavecchia.


komentara  0

U sjećanje na pomorce i branitelje stradale na moru položen je vijenac u more u staroj gradskoj luci, čemu je prethodio mimohod Stradunom Gradske glazbe Dubrovnik.

U poslijepodnevnim satima vijenci i svijeće položit će se i u spomen na stradale branitelje Sustjepana, a u crkvi sv. Nikole u Sustjepanu održat će se i sveta misa zadušnica za stradale branitelje.

Svečana Sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu  služit će se u Dubrovačkoj katedrali s početkom u 18 sati.

U 19 sati na pročelju Festivalskoj palači na Stradunu projicirat će se 3D mapping - video projekcija prikaza granatiranja, požara i oštećenja,  čime će se podsjetiti na najteži napad na Dubrovnik tijekom Domovinskog rata na blagdan sv. Nikole 6. prosinca 1991. godine, kada je i ova barokna palača iz 17. stoljeća gotovo u potpunosti izgorjela i pretrpjela teška oštećenja (napomena: projekcija uključuje različite zvukove - granatiranja, sirene, vatra... koji mogu biti potresni).

Program obilježavanja Dana Dubrovačkih branitelja završit će koncertom Prljavog kazališta na Stradunu, s početkom u 20 sati.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube