POLITIKA
11.12.2018 u 11:29

BARAČ: "Iskoristili su vijećnička pitanja za direktan napad na mene bez mogućnosti replike"

Predsjednik GO SDP-a Dubrovnik Jadran Barač osvrnuo se na jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća kazavši kako je gradonačelnik Mato Franković na sjednici GV imao "neviđeni ispad". "Iživljavalo se i zloupotrijebilo institut GV na način da su iskoristili vijećnička pitanja za direktan napad na mene kao člana Gradskog vijeća, lažima i uvredama, a bez mogućnosti replike", stoji u priopćenju, Jadrana Barača kojega donosimo u nastavku.


komentara  1

"U opetovanom nedostatku argumenata i pokušajima zataškavanja afere koja je prodrmala cijelu državu, vladajući HDZ na čelu s Matom Frankovićem je jučer na sjednici GV imao neviđeni ispad u kojem su se iživljavali i zloupotrijebili institut GV na način da su iskoristili vijećnička pitanja za direktan napad na mene kao člana Gradskog vijeća, lažima i uvredama, a bez mogućnosti replike. Tim grubim izvrtanjem poslovnika, drugim riječima silovanjem demokracije i ispoljavanjem primitivnosti najniže razine, idu dalje pravim fašističkim metodama i s pozicije vlasti u svom priopćenju otvoreno mi prijete otkazom. 

No jedno je bitno u svemu ovome, a to je afera "okrajak" koja evidentno motivira vladajuće da se tako ponašaju prema oporbi i dodatni je dokaz da je gradonačelnik debelo ugazio u nezakonje i pogodovanje. Gradonačelnik i dalje obmanjuje javnost vezano za svoje postupanje u vezi  pogodovanja sa zemljištem u Sv. Mihajlu. Za portal Net. Hr daje objašnjenje da je opunomoćio privatnog investitora za ishođenje dozvole sukladno Zakonu o prostornom uređenju, članak 165. Stavak 2. Ta odredba zakona govori o mogućnosti drugih osoba da budu investitori komunalne i druge infrastrukture ukoliko za to imaju suglasnost jedinice lokalne samouprave.

Gradonačelnik u ovom slučaju nije dao suglasnost Primorju Gradnji kao investitoru rekonstrukcije javnog puta, već samo punomoć da u ime Grada ishodi lokacijsku dozvolu. Primorje gradnja nije ovom punomoći postala investitor rekonstrukcije puta, a poznato je ćemu i kome je poslužila  lokacijska dozvola. Samo da se odcijepi dio javnog dobra u korist Primorje gradnje. Prema tome, ovakvo pozivanje na odredbe Zakona o prostornom planiranju predstavlja novo manipuliranje od strane Gradonačelnika i prikrivanje njegovog pogodovanja u vezi odvajanja dijela javnog dobra i ustupanja tog dobra privatnom investitoru" - stoji u priopćenjiu Jadrana Barača.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube