LIFESTYLE
07.01.2019 u 11:26

Zimski kamp Udruge Slatki život

Udruga Slatki života uspješno je organizirala 13. po redu zimski kamp za djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje, u Zadru točnije hotelu Club Funimation Borik. Ovogodišnji organiziran je pod geslom Zajedno protiv dijabetesa u Boriku. Tijekom putovanja  družili su se članovima Udruge Cukrići iz Zadra i Šibenskog dijabetičkog društva, razmijenili iskustva, te održali radionicu o uskraćivanju prava dijabetičara na liječenje i prava roditelja na skrb djece.


komentara  0

"Krenuli smo rano ujutro 03. siječnja 2019. godine, autobusom, i okupili članove s područja Konavala, Župe Dubrovačke, Grada Dubrovnika, otoka Mljeta, Metkovića i otoka Korčula, a s nama su bili i prijatelji iz Zagreba, Splita i Ogulina. Tijekom putovanja i boravka pratilo nas je lijepo vrijeme.

Animacijski tim Hotela kroz zabavne programe u Falky Landu brinuo se za sportske aktivnosti, zabavu, akciju i razonodu, a u wellness i fitness centru djeca i roditelji su koristili  vodene aktivnosti za opuštanje od svakodnevnih životnih izazova.

 Ovom prigodom pridružili su nam se članovi Udruge Cukrići iz Zadra i Šibenskog dijabetičkog društva na zajedničkom ručku, druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom.

 U prostorima Hotela organizirali smo radionicu na temu uskraćivanja prava dijabetičara na liječenje i prava roditelja na skrb djece, a nakon koje ćemo se otvorenim pismom obratiti nadležnim Ministarstvima i Zavodu.

U povratku, u nedjelju 06. siječnja 2019. godine, nazočili smo Svetoj misi u Samostanu svetog Frane i zahvalili Svevišnjem Bogu na svim milostima koje smo dobili u Zadru.

Ovim kampom smo ponovno oživjeli naš trokut Dubrovnik - Split - Zadar u borbi protiv dijabetesa. Roditelji i djeca su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali.

Vrijeme provedeno u Zadru ostat će nam u nezaboravnom sjećanju. Bilo je to jedno novo iskustvo, a koje odiše optimizmom toliko potrebitim obiteljima čije se dijete razboljelo od ove kronične bolesti.

Boravak je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle, Općine Župa dubrovačka, Zračne luke Dubrovnik, studenti RIT-a i roditelja, a put od Dubrovačke udruge stranaca.

Djeca i roditelji udruge svima od srca zahvaljuju."


 

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube