VIJESTI
10.01.2019 u 09:41

FOTO/VIDEO POŽAR U HIDROELEKTRANI Policija motri s kopna i mora, traga se za trojicom nestalih radnika

Jutros je oko 9 sati i 30 minuta došlo do požara u hidroelektrani Plat, na terenu su JVP Dubrovački vatrogasci i DVD Župa dubrovačka. Od zapovjednika Stjepka Krilanovića saznajemo kako je požar negdje u tunelima na dubini od 200 do 300 metara od površine. Vatrogasci DVD Župa dubrovačka probijajaju se s donje, a JVP Dubrovački vatrogasci s gornje strane. Uskoro bi trebali doći do izvora požara. Upućena su i tri vozila hitne pomoći. Od ravnatelja bolnice dr. Marija Bekića saznajemo kako su u OB Dubrovnik zbog pružanja medicinske pomoći prevezene za sada tri osobe, koje su se nagutale dima.Opskrba električnom energijom je uredna. Pristupna cesta prema HE je blokirana. Semafori su izgašeni, policija regulira promet kako bi nesmetano mogla proći vozila hitne pomoći. Još uvijek se traga za tri osobe.


komentara  0

11:20 Neslužbeno saznajemo kako se za tri osobe još uvijek traga, a za njima trenutno tragaju jedan tim hitne medicinske pomoći i vatrogasci.

11:50 - U tunelu dugačkom oko 500 metara vatra je izbila na kraju samog tunela. Vatrogasci koji su za to sposobni i koji su opremljeni posebnom opremom još uvijek na tome mjestu gase požar. Od devet djelatnika koji su se u tome trenutku zatekli u hidroelektrani, šestorica su zadobila lakše tjelesne ozljede, s tim da je trojici pruižena liječnićka pomoć na samome mjestu događaja, a trojica su upućena na daljnje pretrage u OB Dubrovnik. Nažalost za tri osobe još uvijek nemamo nikakve informacije. Svi djelatnici hidroelektrane su obučeni za ovakve situacije i maju zaštitnu opremu u takvim situacijama. Utvrđeno je kako su ova tri djelatnika uzela zaštitnu opremu, ali se još uvijek traga za njima. Pitanje je koliko ta oprema može izdržati, izjavio je načelnik Policijske uprave Dubrovačko - neretvanske županije Ivan Pavličević.

12:00 Brod Pomorske policije pretražuje područje oko hidroelektrane, vozila hitne pomoći stoje također u pripravnosti ispred. Poviše magistrale se može primjetiti i dim.

12:30 Hrvatska vatrogasna zajednica javlja kako je helikopter HRZ-a spreman za eventualnu upotrebu prijevoza trojice djelatnika koji su još uvijek unutar postrojenja HE, o čemu je obaviješten i ravnatelj OB Dubrovnik.

12:35 Hrvatska vatrogasna zajednica javlja kako je na terenu angažirano 10 vozila i 30 vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi Dubrovački vatrogasci i Konavle te DVD-a Župa dubrovačka i DIP Dubrovnik, dodali su i kako im potragu otežava velika količina dima.

13:20 Kako neslužbeno doznajemo požar je ugašen, a potraga za trojicom radnika se i dalje nastavlja.

13:30 Policija motri s kopna i mora. Nadgledaju područje, a požar još uvijek nije do kraja lokaliziran. 

13:34 Jedno vozilo hitne pomoći krenulo je prema OB Dubrovnik.

14:30 - Na mjestu požara u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu, pronađeno je beživotno tijelo jedne muške osobe, čije identitet u ovom trenutku još nije poznat. Za ostalom dvojicom djelatnika potraga se nastavlja - izvijestili su iz PU dubrovačko - neretvanske.

Slična situacije dogodila se u hidroelektrani Plat prije sedam godina kada su trojica radnika zaglavili na dubini od oko 60 metara dok su čistili čeličnu cijev koja dovodi vodu na turbine hidroelektrane. Te 2012. godine pripadnici Gorske službe spašavanja spasili su 30. srpnja, trojicu radnika iz tunela.

VIDEO: Spasili radnike iz 240 metara dubokog tunela hidroelektrane Plat


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube