VIJESTI
16.01.2019 u 07:56

Evo koliko bi trebao iznositi paušalni porez za privatne iznjmljivače na području Grada Dubrovnika

Na dnevnom redu 19. sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, koja će se održati 23. siječnja 2019., naći će se i Odluka o visini paušalnog poreza po krevetu, smještajnoj jedinici u kampu i smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj na području Grada Dubrovnika. Iako je gradonačelnik Mato Franković na posljednjoj sjednici najavio da će iznos paušalnog poreza na području Zone A iznositi 750 kuna, sad je poznato koliko će ovo porezno opterećenje iznositi i na području ostalih zona Grada Dubrovnika.


komentara  2

Prvog dana nove 2019. godine na snagu je stupio cijeli niz izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak, a sukladno tome već 2. siječnja na snagu je stupio i Pravilnik o paušalnom oporezivanju djelatnosti iznajmljivanja i organiziranja smještaja u turizmu. Određivanje visine paušalnog poreza iznajmljivačima prebačena je na jedinice lokalne samouprave koje po propisanim kriterijima same određuju iznos ovog poreza iznajmljivačima na svom području.

Gradonačelnik Mato Franković je na prethodnoj sjednici kazao kako će paušalni porez  na području Dubrovnika iznositi 750 kuna, a sad je poznato koliko bi on trebao iznositi i na ostalim područjima.


Isti iznos paušalnog porez, primjenjivat će se i na smještajne jedinice u kampu, odnosno smještaje objekte za robinzonski turizam.

Paušalni porez po smještajnoj jedinici u kampu

 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube