VIJESTI
20.01.2019 u 13:27

Dubrovački trombunjeri primili pet novih članova, na Festu stiže 7 povijesnih postrojbi

Redovna godišnja skupština Društva dubrovačkih trombunjera održala se u subotu u Komolcu na Tenturiji. Od ukupno 59 skupštini je nazočilo 40 redovnih članova. Iz redovnog članstva Skupština je isključila dva člana zbog objektivnih razloga, dva člana su postali počasni članovi, a ujedno je primljeno 5 novih članova.


komentara  0

" Za ovu godinu Trombunjeri su potvrdili plan kojeg čini 45 nastupa od kojih više od 15 izvan naše županije, te su prihvatili plan rada i financijske planove za 2019. i 2020.

Božo Čanić je dobio priznanje za čak 25 nastupa u prošloj godini i ujedno je izabran za barjaktara u 2019.

Prvi sljedeći nastup je na Festi svetog Vlaha za koju pozivamo ove godine čak 7 postrojbi i to tri bratimljene postrojbe Rapski samostreličari, Požeška gradska straža, Kostelska pistola, te Viteško alkarsko društvo, Varaždinska građanska garda, Kliški uskoci, a posebno nam je drago da je Skupština donijela odluku da od ove godine redovno pozivamo i Zaštitno-počasnu bojnu kao predstavnike državnog vrha.

U ovoj godini pored redovnog posla Društvo je stavilo zadatak sašiti nove odore i izraditi barjak te odraditi pripremu za proslavu 50 godina trombunjera u 2020.
Toliko od nas i vidimo se na festi i ove godine.

Nek nam živi sveti Vlaho!", stoji u priopćenju koje potpisuje Tomislav Macan,predsjednik Dubrovačkih trombunjera.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube