POLITIKA
31.01.2019 u 11:15

ŽELJKO RAGUŽ: "Ovo nije Mrčevo, Gromača ili Osojnik, nalazimo se u Gospinom polju"

Ususret sjednici Vlade koja će se održati u Dubrovniku, predsjednik Dubrovačke stranke Željko Raguž održao je danas konferenciju za medije na velikom igralištu u Gospinom polju, gdje je zajedno s predsjednikom Gradskog kotara Montovjerna, Nikšom Đerekom govorio o sportskoj infrastrukturi grada Dubrovnika.


komentara  6

- Uoči sjednice Vlade, našli smo shodnim da se obratimo javnosti vezano uz sportsku infrastrukturu. Zahvaljujemo gradonačelniku i izrađivaču studije sporta koju smo na prethodnoj sjednici Gradskoga vijeća i usvojili. Kako je i sam izrađivač rekao to može ostati samo slovo na papiru ako odmah ne krenemo s etapnim ispunjenjem ciljeva. Podsjetio bih vas na zadnju sjednicu Vlade koja se održala u Dubrovniku 2005. godine na kojoj su bile iznesene četiri glavne točke, koje će biti u kratkom roku napravljene, a to su bili golf na Srđu, Pelješki most, autocesta do Dubrovnika i brza cesta Dubrovnik – zračna luka. Nakon 14 godina imamo samo jedan projekt u povojimA, a to je Pelješki most.

Predsjednik DUSTRA- e još je kazao kako su i prigodno ovoj konferenciji za medije doveli i kravu šarulju.

- Simbolično smo danas ovdje doveli i šarulju o kojoj sam bio jednom već govorio i na Gradskom vijeću da se vidi u kojim uvjetima naša djeca treniraju. Da sam danas započeo konferenciju dobrodošli na Mrčevo, Gromaču ili Osojnik, vjerojatno nitko ne bi ni pomislio tko gleda ovu konferenciju da se zaista ne radi o tim mjestima, jer pogledajte kakvo je ovdje nogometno igralište. Djeca koja ovdje treniraju sada nemaju treninge jer je loše vrijeme i loš teren, mogu li oni biti konkurentni svojim vršnjacima u sportu kojim se bave, naravno da ne mogu. Ista stvar je i sa sportskom dvoranom koja je neadekvatna. Vaterpolo Jug ima odlične rezultate jer imaju dobre uvjete i napravljen im je bazen, ali trebamo misliti i na ostale sportove.

Raguž je još rekao kako se na području Grada Dubrovnika po pitanju sporta nije ništa napravilo zadnjih 30 godina. Napomenuo je kako dolazi cijeli državni vrh te ih je pozvao da uz sve dogovorene obilaske posjete još i Gospino polje. Pozvao ih je i da ulože u dubrovački sport i dubrovačku infrastrukturu.

Na novinarsko pitanje je li i on sam odgovoran za trenutno stanje s obzirom kako sudejluje u vlasti već osam godina, Raguž je kazao kako bi se iz gradskog proračuna još moglo odvojiti za sport, ali i kako se država voli pohvaliti s Dubrovnikom te da bi i ona trebala riješiti određene stvari poput imovinsko pravnih odnosa te da bi trebala uložiti novac u sportsku infrastrukturu u Dubrovniku. Dodao je i kako se od svih točaka na sutrašnjoj sjednici Vlade nijedna ne tiče sportske infrastrukture.

Predsjednik GK Montovjerna Nikša Đerek kazao je kako je i njemu drago što je usvojena strategija sporta. Iznio je nekoliko podataka koje je proveo Središnji državni ured za 2017. u anketi. Rečeno je kako se 62 posto građana RH uopće ne bavi sportskim aktivnostima, a kako su pak Dubrovčani malo bolji i njih 42 posto se bavi nekom aktivnošću barem jednom tjedno.

- Siguran sam da imamo bolju sportsku infrastrukturu da bi se veći broj građana odlučio baviti sportom. Znamo da sport jako dobro utječe na psiho – fizičko zdravlje pojedinca. Na igralištu  na Montovjerni bio je problem oko rasvjete, sada smo dali ključ jendome od naših sugrađana i on je taj koji pali i gasi rasvjetu na igralištu ovisno o potrebi, to je bila jedna od intervencija - rekao je Đerek.


E. JelićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube