POLITIKA
04.02.2019 u 11:35

Novoj političkoj platformi Možemo! su se priključili i predstavnici s dubrovačke scene

Nova politička platforma Možemo! jučer (3.veljače 2019.) je  predstavljena na Markovom trgu u Zagrebu, a Inicijativni odbor je sastavljen od dvadeset i šest osoba iz cijele zemlje, među kojima su i trojica predstavnika dubrovačke političko-aktivističke scene: Marko Giljača i Igor Miošić iz grupacije birača "Srđ je Grad", te Đuro Capor iz Inicijative "Srđ je naš". 


komentara  0

- Da, dio sam Inicijativnog odbora Platforme Možemo! jer jako cijenim vrijednosti na kojima se temelji ova Platforma kao i članove Inicijativnog odbora koje je okupila, ljude koji imaju i srčanost i znanje i koji se u svojim sredinama bore za očuvanje javnih dobara i građanskih sloboda. Mnogi od njih su kao aktivni članovi i volonteri sudjelovali u djelovanju Inicijative Srđ je naš i logično je da imaju moje podršku i povjerenje.
Vjerujem da će Platforma Možemo! građanima Hrvatske osigurati održiva rješenja i promišljen razvoj primjeren potrebama lokalne zajednice u 21.stoljeću.
Podršku osnivanju Platforme Možemo! dali su i Marko Giljača i Igor Miošić iz Srđ Je Grad - kazao je Đuro Capor za dubrovniknet.hr, dodajući:

- Motivi s kojima se ljudi uključuju u djelovanje Platforme Možemo! su vrlo slični razlozima zbog kojih su se građani Dubrovnika okupili u građansku listu Srđ Je Grad. Očekujem da će se brojni Dubrovčani u Platformi Možemo! prepoznati i podržati je.

O djelovanju Inicijative "Srđ je naš" Capor je rekao:

- Kao građanska inicijativa Srđ je naš mi ćemo kao i do sada nastaviti suprostavljanje štetnom megalomanskom projektu na Srđu i vječnoj sprezi aktera političkih stranki Dubrovačkog dogovora s tvrtkom Razvoj golf doo. I na ovogodišnjoj Festi sv. Vlaha, na Večeri od Kandelore, prokurist te tvrtke je i dalje počasni gost gradonačelnika Frankovića, usprkos činjenici da je ta tvrtka pokrenula arbitražu RH i da od građana ove države želi oteti stotine milijuna eura. Već za 10 dana imamo novo ročište na Upravnom sudu u Splitu vezano za drugo, nezakonito izdano, Rješenje o prihvatljivosti studije utjecaja na okoliš za Srđ čije ukidanje uskoro očekujemo.


L.C.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube