VIJESTI
05.02.2019 u 08:20

MINISTARSTVO DONOSI PROMJENE Zabrana prodaje i iznajmljivanja stanova POS-a

Ministarstvo graditeljstva u proceduru će vrlo brzo uputiti zakonske izmjene koje bi trebale stati na kraj preprodaji povoljnih stanova iz programa POS-a, odnosno bogaćenju pojedinaca uz pomoć državnih subvencija, piše Večernji.hr.


komentara  0

U prvom “draftu” tog zakona, koji bi se uskoro trebao naći u javnoj raspravi, a kroz dva saborska čitanja trebao bi biti donesen do lipnja, stoji odredba po kojoj će budući ugovori o kupoprodaji stanova u sklopu programa POS morati sadržavati zabranu davanja u najam ili prodaju stana sve dok kupac prethodno ne otplati preostali iznos dugovanja, s kamatom na javna sredstva za razdoblje prekida otplate, piše Večernji.hr. te još dodaje:

Ako netko unatoč zakonskoj zabrani odluči prodati ili iznajmiti POS-ov stan, reagirat će Agencija za promet nekretnina (APN), koja će o svemu obavijestiti banku u kojoj je dignut kredit za kupnju stana, a banka će morati kredit u cijelosti proglasiti dospjelim i pristupiti prisilnoj naplati. Uz to, kupac će APN-u morati isplatiti razliku između ugovorene kupoprodajne cijene i utvrđene tržišne vrijednosti nekretnine na dan sklapanja ugovora.

Zabrane se neće odnositi na one koji su stan već kupili u sklopu POS-a, ali ticat će se novih ugovora, piše Večernji.hr.

U Novoj Mokošici se gradi 108 stanova, od kojih će 65 biti dodijeljeno braniteljima – stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, a 43 će pripasti Gradu koji će ih, po modelu Dubrovačke stanogradnje, dodijeliti u najam mladim dubrovačkim obiteljima, s mogućnošću otkupa nakon 10 godina.

Prva 43 POS-ova stana za mlade obitelji već kroz 18 mjeseci

Predstavljen projekt "Dubrovačke stanogradnje" u Solitudu


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube