VIJESTI
08.02.2019 u 17:05

Luko Vodopija: Bio sam u autu sa svo troje svoje djece kad su počele s kamiona padat palete

Tijekom jučerašnjeg dana dogodile su se dvije prometne nezgode koje su skrivili neoprezni vozači kamiona. Ozlijeđenih nije bilo, ali moglo ih je biti. Vozači kamiona ili tvrtke vlasnici dobit će prekršajnu prijavu i platiti novčanu kaznu u rasponu od 5 do 15 tisuća kuna i trebat će nadoknaditi štetu. No je li to dovoljno i mogu li se ovakve situacije spriječiti? Obitelj Vodopija, jučer je oko 15 sati doživjela nemali šok, kad su na magistrali kraj Orašca s kamiona tvrtke Ingrad na njih počele padati aluminijske palete. "Nismo ozlijeđeni, no kad pomislim što se moglo dogodit...Bio sam u autu sa svo troje svoje djece. Šteta na autu je mala, ali ponašanje vozača i suvozača kamiona, koji su "slučajno" zaboravili zavezati teret i pomisao da bi se ovo sutra moglo dogoditi bilo kome i s daleko većim posljedicama, razlozi su zašto smatram da treba upozoriti javnost", kaže Luko Vodopija.


komentara  0

"Vozili smo se magistralom prema Orašcu. Iz suprotnog smjera išla su dva, jedan za drugim, kamioni Ingrada. Kad smo bili pet - deset metara udaljeni od njih, s jednog su kamiona počele padat aluminijske palete. Zaustavili smo se i pozvali policiju. Automobil je vozio moj sin, ja sam bio suvozač, a moje dvoje djece od kojih je jedno maloljetno, bili su na zadnjem sicu. Vozač i suvozač kamiona, koji očito nisu dobro vezali teret (aluminijske palete za sklapanje građevinske skele), nisu se ni ispričali, ponašali su se bezobrazno, kao "ništa se nije dogodilo". Iz tvrtke Ingrad, koja je vlasnik kamiona, ni riječi. Oni će platiti kaznu i kao da se ništa nije dogodilo. Ne želim uopće razmišljati što bi bilo, kad bi bilo, ali mogla je to biti strašna tragedija za moju obitelj. Ako se ne obrati veća pažnja na sigurnost u prometu ovakvo što sutra bi nekoga moglo stajati života", kazao nam je u telefonskom razgovoru Vodopija ogorčen komentarima nekih, koji su ovu nezgodu prokomentirali kao "ništa strašno".

Od glasnogovornice PU Dubrovačko- neretvanske Davorke Bečić saznajemo kako je policija tijekom očevida utvrdila da je teretno vozilo tehnički ispravno i osigurano.

"Teretno vozilo bilo je uredno osigurano i registrirano, no očito je da teret nije bio osiguran. Prema tome, a obzirom da je riječ o materijalnoj šteti, protiv vozača se podiže prekršajna prijava, a sud će odrediti visinu novčane kazne, koja je za ovaj prekršaj propisana u visini od 5 do 15 tisuća kuna.

U slučaju kad su posljedice prometne nesreće lakše tjelesne ozljede ili samo materijalna šteta, ide prekršajna, a kad su posljedice teže tjelesne ozljede, podiže se kaznena prijava", na naša pitanja odgovorila je Bečić, dodajući kako će policija provesti uskoro akciju pojačanog nadzora teretnih vozila u prometu.

Druga prometna nezgoda, koju je jučer prouzročio kamion na dijelu magistrale u usjeku kraj Dupca, također je mogla imati tragične posljedice. I taj vozač dobit će prekršajnu prijavu i kaznu.

Obzirom da je, zbog brojnih gradilišta diljem Županije, na našoj jedinoj magistrali povećan broj teretnih vozila, koja prevoze građevinski materijal, iskope...apeliramo na vozače kamiona i na tvrtke koje su vlasnici vozila da dva puta provjere je li im teret osiguran, jer vrijednost ljudskog života ne može se mjeriti novcima i vremenom.


K. FiorovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube