LIFESTYLE
08.02.2019 u 17:38

EDUKACIJA MLADIH Održane radionice robotike u Pomorsko - tehničkoj školi Dubrovnik

U Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik održana je radionica robotike koju su vodili Ivica Kolarić, nastavnik 1. osnovne škole Varaždin i nacionalni predstavnik u svjetskoj i europskoj RoboCup organizaciji i Jelka Hrnjić, tajnica Hrvatskog društva za robotiku i nastavnica Osnovne škole Mate Lovraka u Zagrebu.


komentara  0

Dvoje entuzijasta i zaljubljenika u robotiku pokazali su učenicima i nastavnicima rad robota za robonogomet. Učenici su se okušali u praktičnom radu: programiranje robota, testiranje komponenti poput senzora i motora, korištenje mikroupravljača, bežično upravljanje robota. Nakon sastavljanja arene za rad održano je i natjecanje između ekipe elektrotehničara i ekipe računalnih tehničara kojoj su prisustvovali i drugi učenici škole.

Radionica je održana u sklopu strukovnih priprema učenika za dvotjednu mobilnost u Ptuj. Mobilnost će se realizirati u sklopu Erasmus+ projekta Kibernetička napredna tehnologija koji škola provodi u partnerstvu sa slovenskim Školskim centrom Ptuj od rujna 2018. Učenici će uz pomoć slovenskih mentora raditi na izradi robota od konstruiranja i programiranja do sastavljanja i testiranja izrađenog. Jedan od ciljeva projekta je razvijanje i unapređenje  fakultativne nastave robotike u školi kako bi se zainteresiranim učenicima ponudili novi dodatni sadržaji.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube