LIFESTYLE
11.02.2019 u 21:21

FOTO: Festa sv. Vlaha proslavljena i u Los Angelesu

Oko 300-tinjak Dubrovčana i njihovih prijatelja proslavilo je sinoć Festu u dalekoj Kaliforniji. U Hrvatskom centru u Los Angelesu okupili su se kako bi odali počast Parcu od Grada. Proslava je počela svetom misom i obveznim grličanjem, a potom i procesijom barjaka uz himnu sv. Vlaha. Festanjuli Nicole Artukovich i George Lobro  s  prisutnima su podijelili svoju povezanost s Dubrovnikom I tradicijom Feste.


komentara  0

Poslije američke i hrvatske himne djeca u narodnim nošnjama izvela su pjesme i plesove dubrovačkog kraja i Hrvatske. Svećenik Poljicak govorio je o značaju sv.Vlaha te recitirao Himnu slobode.

Slavlju dubrovačke feste, među ostalima, su se pridružii i Damir Tomka, hrvatski konzul u Los Angelesu, dr. Mirko Giaconi, predsjednik Hrvatske Narodne Udruge, Kapetan Marijo Milutin iz Dubrovnika I mnogi ugledni gosti iz cijele Kalifornije, kao i dugogodišnji pobornik ove američke Feste Alfred Lubisic, te mladi dubrovački vatrepolisti Jacob Merčep, Luka Karaman i Marin Dašić, koji su itekako doprinjeli osvajanju Nacionalnog  prvenstvo u vaterpolu za USC (University of Southern California).

Trio Dalmatia je glazbom uveličao slavlje, koje se uz plesnastavilo do ranih jutarnjih sati.

Pokrovitelj Feste je zaklada Libertas Foundation koja sav prihod donira u dobrotvorne svrhe s naglaskom na stipendije deficitarnih obrtnickih zanimanja u Dubrovačko-Neretvanskoj županiji.

 


Mariana Hazdovac FOTO:Ivan MaricFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube