VIJESTI
11.02.2019 u 22:10

ČESTITAMO: "Clouds Over Lapad" Ivana Bonačića izvest će Jazz orkestar HRT-a

Skladba "Clouds Over Lapad", mladog dubrovačkog skladatelja sa zagrebačkom adresom Ivana Bonačića, bit će nova skladba za Jazz orkestar HRT-a. „Inspiriran Lapadom te njegovim predivnim vizurama koje se svakodnevno mijenjaju pod nijansama oblaka, u vrhuncu ljeta, skladao sam „Clouds Over Lapad“. Početkom ove godine se pružila prilika za aranžirati je i predstaviti na natječaju za nove skladbe Jazz orkestra HRT-a“, kaže Ivan Bonačić, kojemu čestitamo i želimo mu još puno glazbenih uspjeha. 


komentara  0

Na natječaju za nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a, raspisanom 15. siječnja prošle godine, stručno povjerenstvo u sastavu Saša Nestorović (dirigent projekta), Miro Kadoić i Luka Žužić (članovi Jazz orkestra HRT-a), od pristigle 22 skladbe, izabralo je njih osam i to:

Bruna Matić: Call Of the Void
Ivan Božićević: Waterfowl Leaves No Trace
Krešimir Herceg / SIlvije Glojnarić: Rock Me Mr. G. Shearing
Luis Bonilla / Emiliano Sampaio: Another Vision
Pavle Jovanović: Dreams
Krešimir Kottek: The Mag Mile
Ivan Bonačić: Clouds Over Lapad
Petra Onderufova: Something In Between

Uvjeti koje su skladbe trebale zadovoljiti bili su orkestracija za sastav standardnog big banda sa ili bez solističke dionice, trajanje do 12 minuta, izvornost i dosadašnje neizvođenje.

Natječaj za nove skladbe za Jazz orkestra HRT-a već je tradicionalni projekt kojim HRT potiče suvremeno umjetničko stvaralaštvo te privlači nove i iskusne talente hrvatske i međunarodne jazz scene. 


dubrovniknet team / FOTO: Vedran LeviFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube