LIFESTYLE
12.02.2019 u 18:22

Mrnarević: Upregnuo sam svoju kreativnost da ukažem na ludilo i licemjere u kojem živimo

Osim što je podigao veliku buku pozdravljanjem talijanske Istre i Dalmacije, predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, dao je povod grafičkom dizajneru, ravnatelju Kulturne četvrti Lazareti, sudoktorandu predsjednice Grabar Kitarović i aktivistu Peru Mrnareviću, za nastavak svog možda i medijski najeksponiranijeg performansa zbog kojeg je čak zaradio i kaznenu prijavu. Mrnarević je danas na svom Facebook profilu objavio fotografiju s transparentom na kojem stoji: "Preimenujte sad Trg maršala Tita u Trg Antonia Tajanija!", a u samom opisu fotografije napisao je:"Drugo poluvrijeme nacionalizma/fašizma!".


komentara  0

Iako slika govori više od tisuću riječi, ipak smo kontaktirali Mrnarevića, koji nam je prokomentirao svoj današnji istup.

- Svi pokušaji maskiranja licemjerstva prvenstveno hrvatskog nacionalizma i fašizma demaskirano je izjavom predsjednika EP Antonia Tajanija. Licemjerstvo najviših državnih dužnosnika postalo je sasvim očito. Premijeru treba vijeće i godinu dana da odgonetnu da je ‘Za dom – spremni’ ustaški tj. fašistički pozdrav i da se on ne smije isticati nigdje, a pogotovo ne u Jasenovcu. Predsjednica na Dan antifašističke borbe prima u službeni posjet izaslanike Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka koji otvoreno veličaju ustaštvo, a pod njenim pokroviteljstvom se komemorira kod Jazovke s pozdravom ‘Za dom – spremni’. Predsjednica miče Titovu bistu iz ureda, a gradonačelnik Milan Bandić u jadnoj političkoj trgovini sa Zlatkom Hasanbegovićem, tj. Grad Zagreb, Titu oduzima i trg.

- Svi ti promotori i pokrovitelji hrvatskog fašizma, jer da se ne lažemo upravo se o tome radi, sad su konsternirani otvoreno nacionalističkim/fašističkim zahtjevima za teritorijem Republike Hrvatske i Republike Slovenije s talijanske strane i to od tako visoko rangiranog europskog dužnosnika. Kad godinama ne samo da ne plijeve, već brižno sade i uzgajaju klicu mržnje - radikalni nacionalizam, zalijevaju ga tuđom krvlju, zašto se sad čude što je proklijao u tolikoj mjeri da sad nema mjesta za korisne žitarice i kruh? Od tih i takvih elita su gori samo oni mnogobrojni što šute i tom šutnjom pristaju ovo ludilo nazivati normalnošću. Ne želim biti pripadnik niti jedne skupine stoga sam upregnuo svoju kreativnost da ukažem na to ludilo i licemjerje - zaključio je.

Podsjetimo, Mrnarević je u lipnju 2017. sudjelovao na prosvjedu protiv preimenovanja Trga maršala Tita u Zagrebu. Na samom prosvjedu nosio je transparent s ironičnim natpisom "Vratite Italiji Istru i Dalmaciji". No, ovaj način izražavanja nezadovoljstva preimenovanjem trga, nije naišao na odobravanje svih,pa ga je čak kontaktirao i DORH kako bi se utvrdilo postoji li osnova za podizanje kaznene prijave.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube