VIJESTI
27.02.2019 u 16:00

Koje će kazne stići one koji "muljaju" s POS-ovim stanovima?

Utvrdi li se da se stan koristi protivno zakonu, banka će kredit proglasiti dospjelim u cijelosti i pristupiti prisilnoj naplati, a kupac će biti dužan isplatiti razliku između ugovorene kupoprodajne cijene i tržišne vrijednosti nekretnine, piše Net.hr.


komentara  0

Ako su Zakon o društveno poticajnoj stanogradnji (POS) pustili u javnu raspravu, u Ministarstvu graditeljstva još uvijek ne znaju kako će na terenu otkriti stanove koji se nalaze u nelegalnom najamu. Na tom području još i dalje računaju na građane koji će prijavljivati one koji jeftino kupe stan pa ga prodaju ili iznajmljuju.

Tako u Ministarstvu tvrde kako će pitanje provedbe i kontrole utvrditi naknadno, no kazne za one koji krše pravila su poznate. No, kada se utvrde oni koji pravila krše, banke će im odmah kredit proglasiti dospjelim u cijelosti i pristupiti prisilnoj naplati, a kupac će bit dužan, kaže izmijenjeni zakon, isplatiti razliku između ugovorene kupoprodajne cijene i utvrđene tržišne vrijednosti nekretnine na dan sklapanja ugovora.

Također, iz izmjena zakona proizlazi da će zbog manipulatora nastradati i oni koji stan moraju prodati iz nužde – jer su se supružnici razveli, jer su ostali bez posla pa više ne mogu plaćati kredit, moraju preseliti u drugi grad i slično. Za njih, zasad, u zakonu nema olakotnih okolnosti, piše Novi list, a prenosi Net.hr.


dubrovniknet team/Izvor: Net.hrFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube