VIJESTI
16.03.2019 u 21:17

Samo je jedan u svijetu, čudesni Rozimel obitelji Hardi

Na Mediteranskom sajmu mnoštvo je domaćih proizvoda u koje njihovi proizvođači ulažu veliki trud, a nama je za oko zapeo jedan štand na kojem se prodaje samo jedan jedini proizvod. Riječ je o proizvodu na bazi meda, koji pomaže jačanju imuniteta, ali, kaže njegov tvorac, prof. dr. Jovica Hardi, posebnom kombinacijom različitih sastojaka, od čega je 21 biljnog podrijetla, pomaže kod raznih zdravstvenih tegoba od problema s jetrom, probavom, povišenim šećerom i kolesterolom do alergija. Rozimel je ime dobio po baki Rozaliji Schpoller, profesorovoj punici, a proizvodi se u obiteljskoj tvrtci u kojoj rade njegova supruga i njihovi sinovi, svi visokoškolovani u tehničkim i biotehničkim znanostima. Rozimel je osvojio pet zlatnih medalja, dvije na hrvatskim i tri na međunarodnim izložbama inovatora.


komentara  0

Profesor Hardi redoviti je profesor na osječkom Prehrambeno-tehnološkom fakultetu. Svoje znanje iz struke, kao i znanje o ljekovitom bilju koje mu je prenijela njegova punica Rozalija, a on sam nadopunio, unio je u ovaj proizvod, koji je nastajao godinama.

„Baza proizvoda je livadni med s dvije lokacije  iz Baranje, blizu Kopačkog rita te iz Ljeskovice kraj Našica. Svi sastojci imaju certifikat biološkog uzgoja i na to posebno pazimo. U proizvodu je 21 biljna vrsta u 26 preparata te još propolis, matična mliječ, koenzim Q10 i kolodno srebro. Među sastojcima je 7 „boraca protiv tumora“. Godinama smo ga razvijali unutar obitelji, dodavali sve više i više sastojaka, a to baš nije lako. Tehnologija proizvodnje traje 14 dana i ovo je jedini ovakav proizvod u svijetu. Može se usporediti možda s Mesir pastom, koju je koristio Sulejman Veličanstveni. On je naime uzimao tu ljekovitu pastu napravljenu od 41 vrste biljaka, ali bez meda. Ovaj proizvod odličan je za čišćenje i vraćanje organizma u ravnotežu. Imamo jako puno povratnih informacija od naših kupaca, koji kažu da im je pomogao kod raznih tegoba, ponajviše probavnih, a potom i mnogih drugih. A znate kako je Hipokrit rekao: „Sve bolesti počinju u crijevima“.


Profesor Hardi napominje kako jedino što je do sada primijećeno kao kontraindikacija proizvoda jest da se ne treba uzimati zajedno s brusnicom i Medvjetkom, biljkom od koje se pravi Uvin H  čaj.

Proizvod se prvotno zvao „Med bake Rozalije“ i kao takav je osvojio četiri zlatne medalje. Prva i treća zlatna medalja su s razine državnog natjecanja RH, druga je s međunarodnog natjecanja inovatora, a četvrta je sa Svjetske izložbe znanstvenih inovacija u Rumunjskoj, gdje je dobio i posebno priznanje, Veliki pehar i diplomu Instituta za genetiku, fiziologiju i zaštitu bilja Ministarstva znanosti Republike Moldavije. U 2017. godini za inovativni dodatak prehrani na INOVA 2017  Rouimel je osvojio zlatnu medalju.

„Osim meda, koji čini 86 posto proizvoda, dodajemo, među ostalim, i aroniju, američku brusnicu, noni, trputac,industrijsku konoplju, kurkumu, sikavicu, pasji trn, koštice marelice, nim, crni kim, eterična ulja lavande i eukaliptusa... Svi sastojci su dozirani po strogom receptu koji ne može naštetiti organizmu i ne mogu izazvati predoziranje. Proizvod se uzima svaki dan ujutro i uvečer po jednu žličicu za uobičajene tegobe i vraćanje organizma u ravnotežu“, kaže nam profesor koji trenutno u Dubrovniku ovaj proizvod prodaje zajedno sa sinom, a ako Vas zanima, rado će Vam ispričati sve o njemu, a naravno možete ga i kušati.

Sajam je otvoren još sutra, a proizvod se može i naručiti putem interneta.

 


K.FiorovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube