VIJESTI
04.04.2019 u 18:03

Zašto je zapelo u izboru regionalnih direktora u ACI-u? Nije valjda zbog politike?

ACI d.d. bira regionalne direktore, a odluka o tome tko će biti izabran na internom natječaju objavljenom u siječnju, donijet će se tek za mjesec, dva, odnosno, do početka sezone. Tako su nam odgovorili iz Uprave ACI-a. Ako je natječaj bio u siječnju, a intervjui sa zainteresiranim kandidatima u veljači, gdje je zapelo? Nije valjda na politici? 


komentara  0

Nakon što smo jučer ujutro poslali upite o novom organizacijskom ustroju i izboru pet regionalnih direktora u ACI-u d.d. sinoć nam je stigao odgovor u kojemu se izignorirao naš upit o kandidatima zainteresiranima za našu, južnu regiju kojoj pripadaju marine Komolac, Slano i Korčula. 

Stoga smo jutros nazvali čelnog čovjeka ACI-a, Dubrovčanina Kristijana Pavića koji nam je potvrdio da će se odluka o regionalnim direktorima donijeti za mjesec, dva, budući se moraju dobro procijeniti svi kriteriji odabira najboljeg kandidata. Iako pomalo nevoljko, rekao nam je i tko je zainteresiran za mjesto direktora regije jug.

- Javilo se svo troje direktora - kazao nam je Pavić, te na pitanje je li i za druge regije zainteresirano više kandidata dodao:

- Imamo negdje po jednog kandidata, imali smo ponegdje i više, neki su i odustajali - kazao je.

Dakle, na interni natječaj za regionalnog direktora koji će biti najvažnija "spona prema Upravi u smislu koordinacije i osiguravanja urednog i usklađenog provođenja svih poslovnih politika društva u marinama za koje su zaduženi, planiranje i provedbu poslovnih i investicijskih planova te nadzora i korekcija operativnog poslovanja marina", javili su se Leo Ajduković, direktor koji je na čelu ACI marine Komolac došao u siječnju 2018. godine, iz PU dubrovačko-neretvanske, Danijela Crljen, direktorica marine "Veljko Barbieri" u Slanom koja u sustavu ACI-a radi od 2010., te direktor marine u Korčuli, Marko Skokandić, zaposlenik ACI-a već 20 godina.

Regionalni direktori bi, prema opisu i zaduženjima koje su nam naveli u opisu njihovih novih obveza, trebali biti glavna veza između "Uprave i terena". Prosudba o tom kriteriju kojega nam je Kristijan Pavić istaknuo kao najvažnijeg, biti će povjerena upravi, njemu i još dvojici njegovih kolega. Tako nam je pojasnio Pavić.

Na pitanje čemu novi ustroj, iz ACI-a odgovaraju:

- "Novim" ustrojem zapravo se želi na svojevrstan način formalizirati praksa funkcioniranja na regionalnom principu koja zapravo postoji već godinama. Budući da je jedan od strateških razvojnih ciljeva ACI d.d. podizanje kvalitete što smo prošle godine, među ostalim, potvrdili i uvođenjem ISO standarda za kvalitetu, okoliš i energiju, kao i da smo krenuli s uvođenjem CRM sustava koji predstavlja bazu naše orijentacije k potrebama i zadovoljstvu klijenata, o operativnom poslovanju pojedine marine na puno složenijoj razini nastaviti će brinuti direktori marina. 

Jedna od važnih zadaća im je i unaprjeđivanje suradnje sa lokalnim vlastima, turističkim zajednicama županija i gradova te turističkim sektorom svojih regija općenito, a što bi dugoročno rezultiralo sinergijom ponude destinacije, ne samo pojedinih marina. Uvesti će se 5 regionalnih direktora, a uvjet je da su istovremeno i direktori neke od ACI marina pa se zapravo radi o internom natječaju - napisala je u odgovoru Martina Perhat, dipl. iur., voditeljica ureda Uprave.

Prema neslužbenim informacijama od ljudi bliskih vladajućoj stranci, Pavićev favorit za regionalnog direktora JUG, aktualni je direktor ACI marine u Komolcu i njegov veliki prijatelj, Leo Ajduković, no stanoviti problem pri njegovom imenovanju nastaje kada se na interni natječaj javlja svo troje kandidata od kojih su njegovu konkurenti iskusniji i s duljim stažom u sustavu ACI-a, što ne bi trebalo biti zanemarujuće pri odabiru čelnog čovjeka koji će pod svojim nadzorom imati - tri, umjesto jedne marine. Kristijan Pavić se zbog toga, navodno, ipak nije usudio samostalno imenovati Ajdukovića za regionalnog direktora, a zasad mu je, navodno, izostala i podrška stranačke infrastrukture koja sve to ipak mora blagosloviti. "Slučaj" JUG je, prema našim izvorima, zakočio cijeli natječaj za regionalne direktore jer u drugim sredinama nema dvojbi ni nedoumica.

Marko Skokandić je član HSS i bio je korčulanski dogradonačelnik u koaliciji s HDZ-om, a Danijela Crljen nije članica nijedne stranke.

  


L.C.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube