POLITIKA
08.04.2019 u 13:39

Andro Vlahušić na Čačićevoj listi za Europski parlament

Iz Zagreba stiže priopćenje od Narodne stranke - Reformisti Radimira Čačića. Predali su listu kandidata za izbore za Europski parlament i na njoj se, pri kraju, nalazi i ime Andra Vlahušića, bivšeg dubrovačkog gradonačelnika. Iako reformista nema nigdje ni u jednoj anketi koje su se počele provoditi pred izbore za Europski parlament, Vlahušiću će možda biti zanimljiv broj preferencijalnih glasova koje će osvojiti. 


komentara  2

Narodna stranka – Reformisti danas je u Hrvatskom saboru predala listu kandidata za izbore za Europski parlament. Listu Reformista predvodi Radimir Čačić predsjednik stranke i župan Varaždinske županije. Na 2. mjestu liste je potpredsjednica Natalija Martinčević, u prošlom saborskom mandatu prepoznata po najvećem broju zakonskih inicijativa, a završavaju je dugogodišnji gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i sadašnji gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Rezultatima potvrđeni najvidljiviji ljudi liste su i njena politička poruka biračima: samo jaki pojedinci mogu štititi hrvatske interese u europskom parlamentu djelujući na temelju zajedničkih vrijednosti, potpuno svjesni da je snažna i uspješna EU zalog hrvatske budućnosti. Čačić i Dumbović danas su po realizaciji EU projekata, a to potvrđuju službeni podatci otvorenog proračuna ministarstva financija, župan i gradonačelnik najuspješnije hrvatske županije i jednog od najuspješnijih gradova. Andro Vlahušić je do sada neupitno najuspješniji gradonačelnik Dubrovnika.

Nositelj liste Radimir Čačić i danas kao predsjednik najstarije europske regionalne organizacije Alpe Adria i član predsjedništva najveće europske regionalne organizacije (AER), kao i NS Reformisti koja je ujedno članica Alde grupe, snažno zastupaju stavove koje će zastupati i u EU parlamentu. Ti stavovi su prvenstveno usmjereni jačanju uloge regija što je posebno značajno u odnosu na štetnu i opasnu razinu centralizacije koja je prisutna u Republici Hrvatskoj, jačanje kohezijskih fondova i njihovu realizaciju kroz regije te jačanje politika usmjerenih društvu jednakih šansi, jer u EU u cjelini i u Hrvatskoj posebno, građani uspješnih i bogatih urbanih prostora ne prepoznaju probleme izvan njih.

Reformisti su usprkos lavini populizma, uvjereni da je politika mjerljiva disciplina i da samo godine rada i ostvareni rezultati smiju i mogu biti osnova političkoj stranci i njenim kandidatima da zatraže povjerenje birača.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube