VIJESTI
12.04.2019 u 14:37

Grad postao vlasnik Dubravke i Mimoze, predstavnici Excelse odustali od nadmetanja

U Zagrebu se danas održalo javno nadmetanje za kupnju dionica tvrtke UTD Ragusa. Iako su jamčevinu u iznosu od 1,6 milijuna kuna uplatili Grad Dubrovnik i tvrtka Excelsa nekretnine, ovi potonji nisu se pojavili na nadmetanju.  Grad Dubrovnik stoga je za početnu cijenu od 16,978.694,37 kuna kupio 53 posto udjela i postao većinski vlasnik ove tvrtke, a time i atraktivnih prostora kavane Dubravka i restorana Mimoza na Pilama.


komentara  1

Prodaju dionica objavio je Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP). Zainteresirani za natjecanje za kupnju dionica trebali su do 3. travnja uplatiti jamčevinu u iznosu od 1.697.869,44 kuna. Jamčevinu su uplatili Grad Dubrovnik i Excelsa nekretnine.

Grad Dubrovnik natjecat će se za kupnju dionica UTD Raguse - početna cijena oko 17 milijuna kuna

Većina gradskih vijećnika na 20. sjednici Gradskog vijeća je podržala prijedlog gradonačelnika Mata Frankovića da Grad sudjeluje na dražbi i to s najvećim iznosom od 21 milijun kuna.

BITKA za UTD Ragusu. Za Mimozu već postoji projekt za stambenu gradnju?

Grad Dubrovnik sada je vlasnik 79 posto udjela u vlasničkoj strukturi UTD Raguse. Možemo zaključiti kako se gradska imovina u ovom slučaju vratila svom prvotnom vlasniku, građanima Dubrovnika, iako uz znatan trošak. Ipak kao što se dosad više puta pokazalo upravljati gradom znatno je teže ukoliko niste vlasnik prostora i nekretnina.

''Ovim smo pokazali kako, bez puno buke, znamo kako ostvariti projekte od interesa za Grad. Zadovoljni smo što su ove vrijedne nekretnine ponovno u vlasništvu Grada Dubrovnika i siguran sam da ćemo znati gospodariti s njima u najboljem interesu za Grad'', kazao je gradonačelnik Mato Franković nakon današnje licitacije


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube