VIJESTI
14.04.2019 u 09:03

Pero Mrnarević u Ahmićima: počiniteljima zločina poručujem "Ne u moje ime!"

Pero Mrnarević aktivist i slikar, voditelj Kreativne četvrti Lazareti i nezavisni kandidat na listi stranke Start na predstojećim izborima za Europski parlament u subotu je posjetio Ahmiće, selo u središnjoj Bosni i tamo odao počast žrtvama masakra što su ga nad bošnjačkim civilima 1993. počinili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO), prenosi Jutarnji. "Ovdje u Ahmićima gdje je ta politika pokazala svoje najgore lice, gdje je 116 osoba, od kojih čak 32 žene i 11 djece i najmlađom tromjesečnom bebom zvjerski masakrirano, gdje su cijele obitelji izbrisane samo zbog drugačijeg obiteljskog imena i imena Boga kojem se mole, želim počiniteljima zločina poručiti 'Ne u moje ime!'", kazao je Mrnarević.


komentara  2

Kazao je kako je tamo došao u ime "građanske i razumne Hrvatske" koja želi živjeti u miru, poštovanju i ljubavi sa svojim susjedima, a da bi se to dogodilo potrebna je katarza uključujući priznanje odgovornosti za zločine počinjene u ime pogrešne politike. Kazao je i kako je nužno prestati provoditi politiku koja za cilj ima podjelu Bosne i Hercegovine.

Zločin u Ahmićima počinjen je 16. travnja 1993. Po zapovjednoj odgovornosti za taj je masakr na 25 godina zatvora osuđen nekadašnji čelnik Herceg-Bosne Dario Kordić.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube