VIJESTI
15.04.2019 u 14:27

FOTO: DUBROVAČKI MALIŠANI POKAZALI SVOJU KREATIVNOST Predstavljene čak dvije Orlandove slikovnice

U sklopu obilježavanja Orlandove godine, u prostorima Luže predstavljene su danas dvije dječje slikovnice koje su pripremila djeca Dječjeg vrtića Pčelica i učenici OŠ Marina Držića. Mališani iz Palčice otpjevali su i pjesmu koji su skladali Orlandu u čast. Osim svoje kreativnosti i znanja najmlađi Dubrovčani pokazali su i da misle na ostale djecu Grada. Dio slikovnica poklonili su pedijatrijskom odjelu OB Dubrovnik, a drugi dio Knjižnicama Dubrovnik. 


komentara  0

Polaznici Dječjeg vrtića Pčelica i njihova odgajateljica Dina Brkić predstavili su slikovnicu nazvanu "Orlando hrabri vitez", a otpjevali su i pjesmu "Orlando" koji su skladali samo za ovu priliku.  Glazbu je skladala Lina Ivanković, tekst Diana Brkić, a Giorgio Branac se pobrinuo za glazbenu produkciju.

Učenici 1. A  i 1. C razreda OŠ Marin Držić, pripremili su pomoć učiteljice Ivane Kašikić slikovnicu "Legenda o Orlandu".

- Jako smo sretni što u sklopu Orlandove godine imamo i dječje programe. Ovo je lijepa prigoda kako bismo vidjeli koliko su djeca i njihove učiteljice, odnosno odgajateljice kreativni - kazala je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Dio slikovnica mališani su donirali pedijatrijskom odjelu OB Dubrovnik i Knjižnicama Dubrovnik. Na ovo vrijednoj donaciji zahvalile su im se ravnateljica Knjižnica Dubrovnika Jelena Bogdanović i glavna sestra pedijatrije Anka Drobac.

Nakon uspješnog predstavljanja djeca su se počastila sladoledom Orlando i slastičarnice Dolce Vita.

 


L.PavlovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube