VIJESTI
23.04.2019 u 13:57

Grabovica i dalje gori, vatrogasci i djelatnici Čistoće pokušavaju naći središte požara, usprkos užasnom smradu i otrovnim plinovima

Trinaest vatrogasaca predvođenih zapovjednikom Stjepkom Krilanovićem uz pomoć djelatnika Čistoće od  šest sati jutros gase požar koji je buknuo na odlagalištu otpada na Grabovici. Na površini od 150 metara kvadratnih padine otpada djelatnici Čistoće s dva bagera razgrću smeće dok vatrogasci cisternama vode nalijevaju. "Cijelu površinu posuli smo pjenom, kako bi zaustavila gorenje, koje se događa negdje u dubini naslaga otpada. Dok ne dođemo do centra požara, nećemo ga ugasiti", kaže zapovjednik Krilanović.


komentara  0

Dubrovački vatrogasci sa zaštitnom opremom uz boce zraka gase odlagalište koje obavija nevjerojatan smrad. A što je uzrok požara?

"Riječ je o samozapaljenju, kemijskoj reakciji. U dubinama odlagališta stvaraju se zračni džepovi, a zbog truljenja i isparavanja plinova u prisustvu kisika dolazi do zapaljenja. Mi sad bagerima tražimo tu lokaciju na kojoj je požar započeo i dok je ne pronađemo, ne možemo reći da je požar pod kontrolom. Gašenje će trajati najmanje još nekoliko sati", kazao nam je Krilanović.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube