VIJESTI
25.04.2019 u 09:49

NA DANAŠNJI DAN Nezapamćena pomorska tragedija u Koločepskom kanalu

Na današnji dan, 25. travnja 2017. u večernjim satima dogodila se nezapamćena pomorska tragedija u blizini Suđurđa na otoku Šipanu u Koločepskom kanalu, kada su se  sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik, brod 'Danče' i  gumenjak koji je prevozio devet osoba. Od devet osoba koliko ih je te večeri, oko 21.30 sati išlo sa Šipana gdje su radili cijeli dan i pripremali jedan ugostiteljski objekt za otvaranje sezone, preživjela su samo dvojica ljudi. Ovo je dan kada bismo se barem na tren trebali prisjetiti svih tragično stradalih ili nestalih ljudi u toj strašnoj pomorskoj tragediji koja je njihove obitelji trajno zavila u crno: Alena Perišića, Jele i Daniela Kobaš, Barry John Bandura, Marine Vuletić, Tomislava Belaka i Bojana Stoiljkovića. 


komentara  0

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.

Jedini preživjeli s gumenjaka su Viktor Markota iz Rogotina i Velimir Šetka iz Kule Norinske, dok se Tomislav Belak iz Šibenika i Bojan Stoiljković iz Mokošice i dalje vode kao nestali. 

Danas u 16:45, na dan druge godišnjice tragične pomorske nesreće u Šipanskom kanalu  održati će se dan sjećanja na žrtve stradanja. Dostojanstveno okupljanje zakazano je na vrhu velikog mula u Gružu, mjestu ispovljavanja broda "Postira".

POMORSKA NESREĆA: Kapetan broda Danče nije kriv za nesreću u kojoj je poginulo sedam ljudi, obustavljena istraga


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube