VIJESTI
25.04.2019 u 10:53

Gradonačelnik - žičara će se otvoriti za mjesec dana, ako svi budu razumni

"Danas smo svjedoci činjenici funkcioniranja pravne države. Jadno je kako žičara nije imala koncesiju od 2010. do danas. Prošlo je puno godina, ali ova gradska vlast odlučila je stati na kraj tom problemu. Ovo je samo jedan od procesa rješavanja tog problema. ovo nije konačno rješenje, konačno rješenje je plaćanje dugova iz prošlosti i potpisivanje koncesijskog ugovora. Danas je jasno da nitko ovdje ne može raditi što ga je volja, nego treba poštivati zakone Republike Hrvatske", izjavio je gradonačelnik Mato Franković danas reagirajući na jutrošnje zatvaranje žičare od strane Carinske uprave.


komentara  0

Na novinarski upit zašto dug nije već plaćen, kako je gradonačelnik najavljivao prije tjedan dana, Franković odgovara.

"Prema informacijama koje sam dobio od Državnog odvjetništva u tijeku je potpisivanje koncesijskog ugovora, a dug će se platiti. Mislim da žičara neće biti zatvorena duže od mjesec dana. Ako sve tri strane budu razumne, a to su Državno odvjetništvo, Excelsa nekretnine i Grad Dubrovnik, ovaj problem će se uskoro riješiti. Žičara će raditi, turisti će se voziti, a građani Dubrovnika imat će bolji i kvalitetniji proračun".

Novinari su tražili komentar na izjavu ministra financija  Zdravko Marić, koji je izjavio kako bi zatvaranje žičare bila loša reklama za Dubrovnik, Franković je kazao sljedeće.

"Ovo je prava reklama jedne pravne države. Dakle dođite kao investitor, dobro došli ste, ali morate poštivati zakone ove države".

Podsjetimo, Grad Dubrovnik od Excelsa nekretnina potražuje 30 milijuna kuna, riječ je o starom dugu i kamatama, a potpisivanjem koncesijskog ugovora, gradonačelnik očekuje prihod od 10 milijuna kuna godišnje. 

Carinska uprava zatvorila žičaru


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube