LIFESTYLE
25.04.2019 u 13:44

UDRUGA LUKJERNICA Plod njihova rada utkan je u slike i pjesme o Orlandu

„Orlando u Lukjernici" naziv je izložbe koja je danas održana u prostorijama Udruge Lukjernica. Otvorenje izložbe pratilo je i predstavljanje ilustrirane zbirke pjesama „Orlando, pjesme iz doba viteškog". Predsjednica Udruge Lukjernica Jadranka Vlatko kazala je prilikom otvorenja izložbe kako se članovi osim druženja bave i vrlo korisnim i kreativnim radom, čiji plod se sada vidi na slikama i u pjesmama. 


komentara  0

Izložba i zbirka pjesama dio su programa obilježavanja 600 godina Orlanda. Likovni radovi, pjesme i dizajn zbirke rezultat su rada korisnika Udruge Lukjernica na kreativnim radionicama pod mentorstvom voditeljice Kate Bendeviš.

- Bez razumijevanja Grada i županije ne bismo mogli ovo postići sami. Imamo lijepi prostor u staroj gradskoj jezgri što je važno jer imamo članove iz Grada koji možda ne bi nikada izašli iz svojih kuća. Prije 15 godina nismo imali ništa, četiri majke su sve to osnovale. Ljudi su mislili da od toga neće biti ništa, ali udruga se održala, a sada nam je važno i da su mladi preuzeli. Ove godine imamo i projekt pravne pomoći, ako je nekome potrebno možemo dovesti pravnicu - kazala je predsjednica Jadranka Vlatko.

Projekt 600 godina Orlanda bila je prilika Udruzi da pokaže kako svi mogu i trebaju biti čuvari baštine. Radovi su u svojoj različitosti izričaja i formi spojeni jednom niti - ljubavi prema Gradu i Orlandu, jednom od njegovih najprepoznatljivijih simbola.

Inače, Udruga Lukjernica je udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenje duševnog zdravlja i kvalitete života. Osnovana je 2003. godine i do sada je učinila jako puno za vrlo ranjivu skupinu ljudi, koji su često predmet predrasuda i bezrazložnih osuda zbog čega im se nimalo nije lako uklopiti u svakodnevicu.


E. JelićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube