VIJESTI
25.04.2019 u 18:39

Obljetnica strašne pomorske nesreće - obitelji i prijatelji prisjetili se najmilijih

Cvijeće je danas plutalo gruškim zaljevom, cvijeće koje su svojim voljenima, čije je živote uzelo more, članovi obitelji i prijatelji donijeli na veliki muo. I nakon dvije godine teško se pomiriti s činjenicom da je sedam ljudi tek tako odjednom nestalo. Tijela dvojice on njih nikada nisu pronađena. Mali skup na mulu s kojeg je upravo partio brod prema Elafitima uz stihove i molitvu prisjetio se svojih najmilijih. U tišini prijatelji i obitelj simbolično su u more bacili cvijeće i podsjetili se na taj strašan dan 25. travanj 2017.


komentara  0

U ime Grada Dubrovnika skupu je prisustvovao Marko Potrebica, predsjednik Gradskog vijeća, a Fani Kohn i Mario Obuljen pročitali su vlastite pjesme koje su namijenili poginulima u ovoj nesreći.

Na današnji dan, 25. travnja 2017. u večernjim satima dogodila se nezapamćena pomorska tragedija u blizini Suđurđa na otoku Šipanu u Koločepskom kanalu, kada su se sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik, brod 'Danče' i  gumenjak koji je prevozio devet osoba. Od devet osoba koliko ih je te večeri, oko 21.30 sati išlo sa Šipana, gdje su radili cijeli dan i pripremali jedan ugostiteljski objekt za otvaranje sezone, preživjeli su samo  Viktor Markota iz Rogotina i Velimir Šetka iz Kule Norinske. Poginuli su:  Alen Perišić, Jele i Daniel Kobaš, Barry John Bandur, Marina Vuletić, Tomislav Belak i Bojan Stoiljković. Obitelji Belak i Stoiljiković nisu čak ni mogli pokopati svoje bližnje, jer njihova tijela do danas nisu pronađena. 


K. Fiorović / FOTO: Vedran JerinićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube