LIFESTYLE
14.05.2019 u 11:01

VIDEO: Novi uspjeh mladih filmaša Muškog učeničkog doma - snimili film o kolegi i osvojili prvu nagradu

Proteklog vikend u Rovinju je održana 44. državna  Domijada - smotra i natjecanje u sportskom i kulturnom stvaralaštvu učeničkih domova. Učenici Muškog učeničkog doma Dubrovnik nastupili su u kategoriji filmskog stvaralaštva i osvojili prvo mjesto te su na ovaj način nastavili niz uspješnih nastupa i osvojenih nagrada, kako na domijadama, tako i na domaćim, ali i inozemnim festivalima filmskog stvaralaštva djece i mladih. 


komentara  0

Ove godine produkcija filmske grupe pod vodstvom odgajatelja Mira Bronzića snimila je dokumentarni film „Alex" za kojeg, nakon domijada, očekuju i plasman na nekoliko filmskih festivala. Evo što je o samom filmu napisao filmski kritičar Boško Picula, inače u ovom slučaju, član stručnog žirija zadužen za filmsko stvaralaštvo na domijadama.

Uspjelu filmsku temu i – protagonista najčešće ne treba tražiti daleko niti je zazavršni rezultat potrebno osmišljavati složene specijalne efekte. U slučaju dobroga dokumentarnog filma najsloženije je naći osobu ili događaj koji svojom posebnošću od prvog kadra svjedoče o filmičnosti priče. Upravo je to pošlo za rukom i – kamerom mladim filmašima iz Učeničkog doma Dubrovnik, koji su u svom kolegi čiji je nadimak naslov filma, pronašli sjajnog protagonista ove izvrsno ispričane dokumentarne priče. Alex je po mnogo čemu drukčiji i istodobno izvanredan pojedinac, mladić, glazbenik, došljak u drugu državu i grad te osoba kojoj bolest nije prepreka u ostvarenju snova. To potvrđuju svi sugovornici u filmu pri čemu o Alexu doznamo sve a da on ne progovori ni riječi. Film je odlično koncipiran, snimljen te efektan u dinamici pripovijedanja.

Film "Alex" možete pogledati u nastavku.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube