VIJESTI
15.05.2019 u 13:48

Investitorima Lastovo nije zanimljivo? Nema zainteresiranih za gradnju marina

Natječaj za državnu koncesiju prava građenja i korištenja pomorskog dobra u Jurjevoj luci na Lastovu će se ponoviti jer na jučer zaključeni javni poziv nije stigla ni jedna ponuda. Država je u Jurjevoj luci ponudila investitorima pravo građenja hotela i vila s ukupno 500 kreveta te pomorsko dobro za dvije marine ukupnog kapaciteta 400 vezova.


komentara  1

Za pravo građenja u Jurjevoj luci Ministarstvo državne imovine odredilo je traženi iznos godišnje naknade od dva milijuna i 938 tisuća kuna, dok je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture utvrdilo vrijednost koncesije na pripadajuće pomorsko dobro na 50 godina od 103 milijuna i 659 tisuća kuna.

- Vlada će donijeti novu odluku o javnom pozivu za Jurjevu luku, a hoće li ponuđeni iznosi u prethodnom natječaju biti ponovljeni, ovisi, barem kada je riječ o pravu građenja, o vještačenju koje će biti obavljeno - kazala nam je pomoćnica ministra državne imovine Ivana Pintar. Na pitanje je li Ministarstvo državne imovine zaprimilo barem neslužbeni upit ili ponudu za ulaganje u Jurjevu luku, pomoćnica ministra kaže kako je investitor iz Čilea zatražio dokumentaciju o natječaju na engleskom jeziku te mu je udovoljeno, no, dodaje, na tome je sve i ostalo, donosi Slobodna Dalmacija. 

 


dubrovniknet team/Izvor: Slobodna DalmacijaFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube