VIJESTI
16.05.2019 u 21:20

Što se gradi iznad Ugostiteljske škole? Dvije zgrade, 16 stanova...

Priprema zemljišta za gradnju na lokaciji iznad Ugostiteljske škole, privukla je pažnju građana koji su nam se obratili s pitanjima što će "niknuti" na toj atraktivnoj lokaciji s koje puca pogled na Lokrum. Na ograđenom zemljištu zasad nema table s podacima o invvestitoru i gradnji. Poslali smo upit u Grad Dubrovnik.


komentara  0

Vlasnik dviju parcela sveukupne površine od 1110 kvadrata je lani pred kraj godine osnovana tvrtka Aliquante d.o.o. za građenje, trgovinu i usluge, čiji je vlasnik Petar Čučuk. Na tom zemljištu na kojemu se trenutačno vrše iskopi i obavljaju pripreme za gradnju, "niknut" će dvije zgrade sa 16 stanova.

Iz nadležnog Upravnog ureda Grada Dubrovnika dobili smo informaciju kako su investitoru Aliquanta d.o.o. iz Dubrovnika izdane 26. travnja, odnosno 2. svibnja građevinske dozvole za gradnju srednje dvojne stambene građevine na novoformiranim k.č.br. 1717/12 i 1717/10 sve k.o. Dubrovnik. Građevine su stambene namjene, sa po osam stanova. Dozvole još nisu postale pravomoćne.

Obzirom na broj građevina koje će u veoma bliskoj budućnosti biti izgrađene na mnogim lokacijama u užem dijelu Grada, možda neće biti niti potrebne izmjene GUP-a koje se najavljuju iz gradske uprave. Dotad, prema nadležnom upravnom uredu čini se da je pravi - stampedo.

 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube