POLITIKA
15.05.2019 u 23:12

Pero Vićan spravlja se za lokalne izbore 2021., ishvalio Mata Frankovića

Pero Vićan, predsjednik Dubrovačkog demokratskog sabora večeras je gostovao u emisiji LTV SPECIJAL, Libertas televizije i najavio kako se DDS s njime na čelu sprema za lokalne izbore za dvije godine, na koje će izaći samostalno. Između ostalog, Vićan je pohvalio gradonačelnika Mata Frankovića i konačno rješavanje problema oko koncesije za žičaru. Upitan, zašto se nakon izbora 2017., kako je najavio nije povukao s čela stranke, odgovorio je kako je i "Tito vodio partiju do smrti".


komentara  0

Podsjetimo, Pero Vićan i Andro Vlahušić pravomoćno su osuđeni zbog Afere Šipan. Vlahušić, tada gradonačelnik Dubrovnika osuđen je za zloupotrebu položaja i ovlasti dobio uvjetno šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine, kao i Vićan koji je osuđen zbog poticanja na zloporabu, također uz rok kušnje od tri godine. Nakon štoje Hrvatski sabor izglasao zakon prema kojem se pravomoćno osuđeni za kaznena djela ne mogu kandidirati na lokalnim izborima Vićan i Vlahušić, nisu mogli na izbore. To je razlog zbog kojeg ih ne gledamo u Gradskom vijeću. Međutim rok kušnje im je istekao. Pa u slučaju da ne bude novih pravomoćnih presuda, ni jednog ni drugog ništa ne priječi da se kandidiraju. U večerašnjoj emisiji Vićan je reako da s bivšim gradonačelnikom nema kontakt, ali i da se više nikad ne može dogoditi da dođe do njihove koalicije. Opovrgnuo je kako se s Vlahušićem nedavno našao na sastanku. No, bez obzira o kome se radi, smatra kako nije pošteno da se kandidati pod istim uvjetima mogu kandidirati za EU i Sabor, a ne mogu na lokalnim izborima.

I dok je s Vlahušićem "raskrstio", ostavio je otvorenom mogućnost novog koaliranja s Matom Frankovićem. Rekao je i kako će vrijeme uskoro pokazati da je izbor ravnatelja Lokruma, na kojemu je navodno pukla njihova suradnja, bio pogrešan. No, kazao je i kako je prenaglio u raskidanju koalicije s Frankovićem. Dodao je za sebe kako se s njime teško dogovoriti ali kako se on postignutog dogovora drži.

U razgovoru je istaknuo kako je u Konavlima njegov DDS izigran, a da do daljnjega njegovi vijećnici neće sudjelovati u radu Općinskog vijeća Dubrovačko Primorje. 

Pero Vićan osim što je najavio povratak u vijećničke klupe, najavio je i dva velika projekta u svom privatnom poslu. Tvrtka Dubrovačko primorje tako u Prapratnom planira izgradnju hotela, gdje dobro surađuje kako je rekao s načelnikom Antunicom, a graditi će hotel i u Orašcu na njihovoj gospodarskoj zgradi. 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube