VIJESTI
16.05.2019 u 08:27

Opasan otpad se ispušta u more u Rijeci dubrovačkoj?

Tomislav Mihoković iz Mokošice je portalu morski.hr poslao fotografije i ispričao zabrinjavajuću priču o opasnom otpadu kojega u more pušta bačva puna otpada, bačena uz obalu Rijeke dubrovačke. Mihoković će se angažirati da u svom ronilačkom centru organizira kombi i barem ode pokupiti bačvu. 


komentara  0

Opasni otpad u bačvama, gomila smeća i građevinski otpad leže u Lozici uz samu obalu ušća Rijeke dubrovačke, odmah ispod dubrovačkog mosta kojeg su nazvali po prvom hrvatskom predsjedniku, već više od godinu dana. Tvrdi tako čitatelj portala morski.hr koji im je još u srpnju 2018. godine poslao zabrinjavajuće fotografije, a danas je, kaže, stanje kudikamo gore. 

– Upozoravao sam za ovu bačvu još prije godinu i više dana. Naravno, ništa se nije poduzelo, naprotiv još je gora situacija nego što je bila – kaže Tomislav Mihoković iz Mokošice.

Bačva je korodirala i počela puštati opasan otpad u more, pa se zabrinuti Mihoković već krenuo angažirati da u svom ronilačkom centru organizira kombi i barem ode pokupiti bačvu. Podsjetimo, odbačena bačva puna opasnog otpada zajedno s viškom građevinskog materijala stoji tamo još od radova na cesti. Kako nam je rekao u srpnju 2018.: “Izvođaču se vjerojatno nije dalo na zakonski propisan način ukloniti otpad, pa ga je, valjda u nadi da će sam nestati, gurnuo niz stijene.”

Cijeli tekst pročitajte ovdje.


izvor i foto:morski.hrFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube