VIJESTI
16.05.2019 u 16:07

INVESTICIJA VRIJEDNA 50 MILIJUNA EURA Uskoro (ponovno) kreće izgradnja Aman resorta u Cavtatu

Saga s negdašnjim cavtatskim hotelom Makedonija mogla bi imati sretan kraj. Prvi nastavak datira iz 2013. godine kad je skupina investitora najavila da na mjestu danas zapuštenog i devastiranog objekta namjerava graditi luksuzni Aman resort. Stvari su se (za)komplicirale, kao što kod nas i nije neka posebna rijetkost, u međuvremenu se promijenila i vlasnička struktura tvrtke investitora, ali ključni igrač, grčki poduzetnik Petros Stathis, ni u jednom trenutku nije pomišljao da digne ruke od planiranog ulaganja u Cavtat, donosi Večernji.hr.

 


komentara  0

Da Petros Stathis nije odustao od Hrvatske, moglo se načuti već krajem prošle godine kad se na jugu naše obale pročulo kako je intenzivirao napore da projekt hrvatskog Aman resorta napokon zaživi. Inače, Aman je brend lanca luksuznih hotela na 34 lokacije u 21 zemlji, a prvi resort pod tim imenom otvoren je 1988. godine u Phuketu. Takvi resorti obično imaju svega pedesetak soba, a o svakom se gostu u prosjeku brinu četiri zaposlenika. Petros Stathis u intervjuu za Večernji list ekskluzivno otkriva da se stvari uistinu napokon kreću s mrtve točke i da takvo ljetovalište u Hrvatskoj više nije samo fikcija.

Uskoro i dolazite u Hrvatsku, znači li to da projekt Aman resorta u Cavtatu definitivno kreće?

- Sa zadovoljstvom mogu reći da je kratak odgovor na vaše pitanje “da”! Oduševljen sam što mogu reći da smo postigli napredak i očekujemo da će se strojevi vratiti na lokaciju krajem ove godine. Inače, nikada i nije bilo u pitanju hoće li se projekt Aman Cavtat realizirati ili ne, ali kao što sam prije spomenuo, imali smo komplicirani početak i morali smo prevladati mnoge prepreke. Odlično je, naravno, vratiti se u Hrvatsku, ali ovaj je projekt, vjerujte mi, više od mene. Tu je riječ i o Hrvatskoj i našim partnerima i ljudima iz ove zajednice. Naš fokus je uvijek bio na budućnost i realizaciju resorta u Cavtatu kako bi zemlja mogla dodatno profitirati kroz projekt Aman, isto kao što su profitirale i druge zemlje. Kad god započinjemo ovakav projekt, želimo ga dovršiti prema planu, ali rijetko je slučaj da su svi čimbenici u našoj potpunoj kontroli. Projekt takve veličine zahtijeva koordinaciju i suradnju. Uložili smo veliki napor i imali smo sreće što smo imali pozitivnu podršku s mnogih strana.

Koja je vrijednost investicije u Cavtatu i kad bi novi hotel trebao biti završen?

- Ovo je velik, 50 milijuna eura vrijedan projekt koji će u Cavtatu sagraditi ono najbolje. To je naš pristup kod gradnje svakog resorta. Da pružimo najbolje. Ne bismo ni pokrenuli projekt ako ne bismo mogli ostvariti ono najbolje moguće. Ovo nije samo hotel. Ovo je ulaganje u razvoj i budućnost Cavtata, kroz koje podržavamo lokalni razvoj, poslove i zapošljavanje. S radovima ćemo početi krajem ove godine, a naknadno ćemo vas informirati o planovima za otvorenje.

Kako će Aman resort Cavtat izgledati i što će nuditi svojim gostima?

- Osobno, jedva čekam da vidim kako će izgledati jednom kada bude gotov. Ovo je nova razina dizajna i sjedinjenja s krajolikom, a koristit će se lokalni, prirodni materijali. Ako pogledate kako izgleda bilo koji drugi Aman resort koji smo već izgradili, uključujući i onaj u Crnoj Gori na Svetom Stefanu, dobit ćete vrlo dobru ideju kakav će biti i Aman Cavtat.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

 


dubrovniknet team/Izvor:Večernji.hr/ FOTO: Ilustracija



Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY






Iz teme

DubrovnikTV.net












Kolumne







 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube