VIJESTI
17.05.2019 u 19:28

Dr. Sandi Tešanović u "Hygeu" uvodi novu pretragu koja može pomoći mnogim ljudima

Kako bi se upozorilo na sve negativne zdravstvene posljedice koje nosi prekomjerna tjelesna težina, svake treće subote u svibnju, a ove godine je to 18. svibanj, obilježava se Europski dan debljine. Sve je izrazitija potreba podizanja svijesti o veličini problema i potrebi za mijenjanjem životnih navika, redovitih liječničkih kontrola i liječenja. Tim povodom, od sljedećeg tjedna će se u Poliklinici "Hygea" dr. Sandi Tešanović, u okviru subspecijalističkih endokrinoloških pregleda - provjere šećera u krvi, EKG-a, art. tlaka, raditi i detaljna procjena sastava tjelesne mase - sa posebnim osvrtom na visceralnu mast - koja je direktno povezana sa povećanim kardiovaskularnim rizikom i diktira smjernice liječenja.


komentara  0

Doc. dr. sc. Sandi Tešanović, spec. interne medicine, endokrinolog, se osvrnula na potrebu ovakvih pregleda i podizanja svijesti o štetnosti prekomjerne težine.

- Debljina je bolest koja potiče razvoj mnogih drugih bolesti kao što su moždani udar, kardiovaskularne bolesti, arterijska hipertenzija, šećerna bolest tip 2, maligni tumori, proširene vene i mnoge druge, a uzrok je i povećanog mortaliteta - kazala je.

Istaknula je kako aktivna briga o svom zdravlju, postupnom gubitku tjelesne mase i skrb o pravilnom liječenju pridruženih bolesti uvelike poboljšava kvalitetu života i smanjuje smrtnost.

Kako bi korisnicima zdravstvenih usluga svoje Poliklinike "Hygea" ponudila mogućnost provjere sastava tjelesne mase i potencijalne opasnosti za njihovo zdravlje, odlučila je od sljedećeg tjedna u sklopu subspecijalističkih endokrinoloških pregleda uvesti još jednu pretragu.  

- Otkad smo otvorili polikiniku trudimo se stalno ići naprijed, pratiti trendove u liječenju, ali i educirati javnost o štetnosti nekih pojava kojima se ne pridaje dovoljno važnosti. Kako se 18. svibnja obilježava Europski dan debljine to nam je bio povod da od  sljedećeg tjedna, u okviru redovitih subspecijalističkih endokrinoloških pregleda koje nudimo, a u što su uključeni provjera šećera u krvi, EKG i art. tlaka, dodamo i detaljnu procjenu sastava tjelesne mase - sa posebnim osvrtom na visceralnu mast koja je direktno povezana s povećanim kardiovaskularnim rizikom i koja diktira smjernice liječenja - objašnjava dr. Tešanović.

Nakon bogatog iskustva rada u bolnici te permanentnog educiranja ne međunarodnim medicinskim ustanovama, dr. Sandi Tešanović se prije dvije i pol godine odlučila otvoriti privatnu Polikliniku "Hygeu" u kojoj pruža široku lepezu zdravstvenih usluga. Poliklinika se nalazi u Ulici Pera Čingrije 2, tel. je 020 311 611. 


L.C.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube