VIJESTI
17.05.2019 u 14:35

Antonio Vojvodić nema uvjete za direktora TZ Župe dubrovačke? Reći će Ministarstvo turizma...

O imenovanju novog direktora TZ Župe dubrovačke, Antonija Vojvodića odlučivat će, kako sada stvari stoje, Ministarstvo turizma od kojega je zatražen naputak, nakon što je poslije okončanog natječaja uložen prigovor jednog protukandidata da izabranik ne zadovoljava uvjete koje bi trebalo za ovu dužnost. Podsjetimo, u uži izbor za direktora TZ Župe dubrovače su ušli Marija Pendo, jedina kandidatkinja s visokom stručnom spremom i najvećim iskustvom u branši, te Marko Miloslavić i Antonio Vojvodić koji imaju višu stručnu spremu. Četiri člana Turističkog vijeća pojačani s pravnikom iz Općine, izabrali su Antonija Vojvodića kao najboljeg među njima. No, zadovoljava li mladi Vojvodić koji je diplomirao tri godine "Medija i kulture društva", uvjet iz natječaja koji se odnosi na potrebno radno iskustvo za obavljanje posla prvog čovjeka TZ Župe dubrovačke? Ili je ipak članstvo u HDZ-u bilo presudno za odluku?


komentara  0

Iz TZ Župe dubrovačke na naše su upite odgovorili kako je nakon završenog natječaja uložen prigovor jednog protukandidata, te kako je čitava dokumentacija poslana na adresu Ministarstva turizma iz kojega se čekaju daljnje upute i odluka. 

Ima li izabrani Antonio Vojvodić dovoljan broj godina radnog iskustva na poslovima u turizmu za koje je propisan najmanje preddiplomski stručni ili sveučilišni studij - bio je naš sljedeći upit.

- Sukladno mišljenju formiranog povjerenstva od 5 članova (4 člana Vijeća TZO i 1 člana predstavnika općine Župa dubrovačka - voditelja pravne službe) zaduženih za postupak otvaranja prijava,
utvrđivanja pravovaljanosti istih, Antonio Vojvodić zadovoljava sve uvjete natječaja. Također na samoj sjednici Vijeća TZO Župa dubrovačka, svih 9 članova turističkog Vijeća su jednoglasno utvrdili da isti ima sve uvjete sukladno propisanom natječaju - stoji u odgovoru kojega smo dobili od nadležnih.

Zatražili smo i da nam dostave biografiju kandidata koji bi, prema izboru svih potrebnih tijela iz Općine Župa dubrovačka i TZ Župa dubrovačka, trebao od 1. lipnja preuzeti dužnost čelnika TZ, dakle, javnu funkciju oko koje ne bi trebalo biti skrivanja informacija, ali je odgovor bio kratak:

- Nemamo ovlasti davati podatke o bilo kojem kandidatu.

Kako je riječ o veoma važnoj funkciji u životu jedne lokalne zajednice oslonjene na isključivo turističku djelatnost kao što je Župa dubrovačka, nije nebitno tko će biti na čelu turističke zajednice ispred koje bi, na ovom području, trebalo zaista i početi nešto raditi. Rezultate javnih natječaja kakav je bio i ovaj, javnost prati pod povećalom, jer je riječ o veoma privlačnim funkcijama za koje, kako nas iskustvo uči, vladajuća stranačka nomenklatura unaprijed ima svog kandidata. Pa, ako bismo i to stavili sa strane, koliko god to bilo deprimirajuće i poražavajuće za mlade, sposobne, pametne ljude bez iskaznica, valjalo bi barem ispoštovati uvjete koji se traže.

Antonija Vojvodića nam opisuju kao dobrog mladića, ali ima li mladi 28-godišnji Župljanin, prvostupnik novinarstva i odnosa sa javnostima, član mladeži HDZ-a Župe dubrovačke, sve uvjete za obnašanje dužnosti čelnika TZ Župe dubrovačke, očito će odlučiti nadležno Ministarstvo. Odnosno, ono će ili potvrditi jednoglasno mišljenje s terena ili demantirati i utvrditi nepravilnosti pri izboru TZ-a i Općine. Vojvodić je nakon završene tri godine Medija i kulture društva u Dubrovniku, dvije godine radio u jednom lokalnom tjedniku, a potom se zaposlio u Hotelu "Sheratonu" na recepciji. Ostaje upitno koliko je od tih, u medijima spominjanih četiriju godina u hotelu u Srebrenom, radio na mjestu adekvatnom uvjetu iz natječaja. Jer dosad nije detaljno obrazloženo njegovo dosadašnje iskustvo - je li i koliko na recepciji "Sheratona" radio na mjestu na kojemu je mogao ostvariti jednogodišnje radno iskustvo na poslovima za koje je propisan najmanje preddiplomski stručni ili sveučilišni studij.

Budući to nije teško provjerljiv podatak - barem za nadležne iz Ministarstva turizma - valjda ćemo ga ubrzo i saznati. U svakom slučaju, sezona je počela, a TZ Župe dubrovačke na svojim službenim stranicama nema niti jedan najavljeni "event" u kalendaru za predstojeće mjesece.


L.CrnčevićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube