LIFESTYLE
17.05.2019 u 19:00

FOTO: IZ PROŠLOSTI ZAVIČAJA Izložba koju su priredili župski četvrtaši

Nakon lanjskog uspjeha i velikog interesa učenika i roditelja, i ove je godine u staroj školskoj zgradi na Kantulama, postavljenje izložba starih predmeta, "Iz prošlosti zavičaja". Izložbu su priredili učenici 4.C razred OŠ Župa Dubrovačka i njihova učiteljica Marica Ćorić.


komentara  0

- Na ideju o postavljanju ove izlože smo došli sasvim spontano. Lani smo tijekom nastave razgovarali o starim predmetima, a kako sam neke od njih imala kod kuće donijela sam na nastavu. Ubrzo su i učenici shvatili da takve predmete imaju i oni kod kuće pa su ih počeli donositi u školu. I tako se rodila ideja o postavljanu izložbe - kazala je Ćorić.

Problem pri postavljanju ove izložbe bio je i manjak adekvatnog prostora, pa je učiteljica odlučila iskoristiti odlazak jednog od razreda na terensku nastavu i postaviti izložbu u jednom od razreda.

Osim što su sudjelovali u prikupljanja predmeta koji su izloženi, četvrtaši su preuzeli i ulogu vodiča kroz njen postav.

- Izložba se mogla pogledati u jutarnjim satima, dok smo bili na nastavi u susjedno razredu. Netko od učenika je stalno dežurao i bio na raspolaganju drugim učenicima koja su je htjeli pogledati.

Ćorić je istaknula da je lanjski postav izložbe bio skromniji u usporedbi s ovogodišnjom.

- Proučavali smo i istražili značenje starih riječi i crtali stare predmete ugljenom i kredom. Odlučili smo i da ćemo ove godine pokušati nabaviti bar dvije stare nošnje u koje bi se učenici obukli. Na kraju, nam je u susret izašao KUD Marko Marojica te su nam posudili nošnje - zaključila je Ćorić.

Izložbu su posjetili KUD-ovci koji su djeci ispričali ponešto o samim nošnjama te lijeričar.

Kao i u mnogim slučajevima, manjak adekvatnom prostora, odredio je životni vijek ove izložbe, koji je zasigurno bio prekratak. Učenici su je mogli razgledati cijeli tjedan, dok su njihovi roditelji, bake i djedovi, koje bi sigurno vratila u prošlost i podsjetila na njihovo djetinjstvo mogli pogledali samo danas popodne.
 

 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube