VIJESTI
17.05.2019 u 19:37

Napustila nas je gospođa Anamarija Paljetak

Tužna vijest prostrujala je Gradom. Nakon duge bolesti napustila nas je gospođa Anamarija Paljetak, članica Društva hrvatskih književnih prevodilaca iza koje je bogati prevodilački opus. Prevodila je s engleskog, talijanskog i slovenskog jezika. Bila je supruga, suradnica i vjerna pratiteljica velikog dubrovačkog književnika, Luka Paljetka. Bit će pokopana na Dančama.


komentara  0

Gospođa Anamarija Paljetak rođena je u Idriji u Sloveniji. Završila je Filozofski fakultet u Ljubljani (slovenski jezik i književnost – povijest umjetnosti). Radila je kao lektor za slovenski jezik na Filozofskom fakultetu u Zadru.

Od 1983. je radila radi kao samostalna umjetnica (prevoditeljica), članica Društva hrvatskih književnih prevodilaca. Osim prevođenja, istraživala je i pisala o hrvatsko-slovenskim književnim i kulturnim vezama. Za svoj prevodilački rad primila je 1986. godine 'Župančičevu listinu', prestižno priznanje koje prevodiocima sa slovenskog jezika dodjeljuje Društvo slovenskih pisateljev (DSP). Živjela je i radila u Dubrovniku.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube