VIJESTI
19.05.2019 u 14:14

Kako je kraljevski piton zalutao u Konavle?

Prije dva dana u Konavlima se dogodila još nerazjašnjena misterija. Djelomično smo uspjeli rekonstruirati što se dogodilo, no i dalje ostaje nejasno kako je egzotična zmija, koja prirodno ne živi u našim krajevima, dospjela u Konavle. Navodno se čovjeku pokvarilo auto, koje je ostavio na servisu na Grudi i dobio zamjensko rent a car vozilo. Negdje blizu Zračne luke pukla mu je guma te je u okrugu aerodroma odlučio promijeniti gumu. Kad je iz prtljažnika izvadio gumu imao je što vidjeti. Ispod nje bio je sklupčan ovaj piton. Zmija je zatim ispuzala iz automobila.


komentara  0

Vlasnik servisa, koji je čovjeku dao na korištenje zamjensko vozilo, kaže da je odmah pozvan ovlašteni veterinar te da je zmija propisno zbrinuta, no on također tvrdi da je dva dana prije detaljno očistio automobil, uključujući i prostor u kojem se nalazi rezervna guma i nije mu jasno kako se zmija stvorila u vozilu.

Ova vrsta zmije ne živi u našim krajevima i sigurno nije došla sama. Vjerojatnije je da je nekome tko ju je držao kao kućnog ljubimca pobjegla, ili je neodgovorni vlasnik sam pustio u prirodu.

Kraljevski piton je udav, nije otrovan, porijeklom je iz Afrike i Azije iz šumovitih područja, raste do 3 godine života te može narasti i do 2 metra. Na brojnim stranicama namijenjenim ljubiteljima životinja savjetuju ga kao idealnog ljubimca za početnike.


K.F./ FOTO: Zavazda KonavleFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube