LIFESTYLE
20.05.2019 u 17:00

Na smotri folklora "Na Neretvu misečina pala" zabalali Župljani

Na ovogodišnjoj 35. po redu smotri folklora „Na Neretvu misečina pala“ u Metkoviću, čuvari običaja i narodnog blaga iz Župe dubrovačke, KUD Marko Marojica predstavili su se sa župskim balima, druge večeri, u subotu 18.svibnja. Kao i uvijek vratili su se puni dojmova. Prenosimo utiske KUD-a i osvrt stručnog žirija. 


komentara  0

- U vremenu kada nas svih turizam gura u komercijalne vode folklora i širenja programa za potrebe istih, vi ste uspjeli donijet u Metković na pozornicu izvor materijala iz kojeg nastaju koreografije. Jako lijepo stilski, raznolikost bogatstva nošnja dolazi do izražaja ponosnim držanjem. Slobodnim načinom plesanja, u organiziranoj gužvi donijeli ste davna vremena balanja po župskim domovima u naš dom. I zato Vam veliko hvala i bravo - rekao je o nastupu KUD-a Marko Marojica član stručnog žirija folklorist i bivši ravnatelj Nacionalnog folklornog ansambla Lado dr. sc. Stjepan Sremac.

- Uz odličnu grupu plesača, posebno bih pohvalio i "mladog" lijeričara. Jasnim, čvrstim i virtuoznim sviranjem plesače je držao na balansu da pružaju prekrasnu energiju, a da ne pređu granicu zanosnog balanja. Volio bih čuti i neku župsku pjesmicu  - dodao je dr. sc. Joško Čaleta.

- Pa ne šaljemo mi bezveze KUD Marko Marojica da predstavlja našu županiju na državnim smotrama. Nadamo se da će i ove godine prisustvovati na jednoj od njih. Zadovoljstvo nam je i hvala im što su i ove godine s nama u Metkoviću - komentirao je član žirija prof. Vido Bagur.

'' Hvala svima na svakoj minuti slobodnog vremena kojeg odvajamo da čuvamo našu baštinu, običaje, nošnju i Župske bale. Ponosan sam na VAS''  - istaknuo je voditelj KUDa Marko Marojica - Mateo Čanić

Pogledajte galeriju folkloraša u oku Đanija Njirića.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube