VIJESTI
22.05.2019 u 15:55

Negativne ocjene za dubrovačku žičaru preplavile TripAdvisor

Jedna od najpoznatijih dubrovačkih atrakcija - žičara ne radi već skoro mjesec dana. Pregledavajući mjesta koja bi trebalo posjetiti na dubrovačkom području, a koje predlaže TripAdvisor, rangirajući ih prema ocjenama gostiju, žičara se trenutno nalazi na trećemu mjestu po popularnosti. No, otkako je zatvorena njezina reputacija se srozala te je dobila jako puno negativnih ocjena i komentara. Što o svemu kažu posjetitelji i kako oni vide ovaj problem?


komentara  0

...Žičara ne radi. Očigledno da je zatvoreno zbog neplaćanja poreza od strane tvrtke.Tuga za posjetitelje grada.

...Još uvijek ne radi, a 22.5. je. To je takva šteta jer bi to bilo jedno veliko iskustvo. Može se prošetati do vrha brda ili uzeti taksi.

...Pitali smo se zašto uopće nismo vidjeli žičaru već tri dana da se kreće dok smo bili u Dubrovniku. Ispostavilo se da ne radi jer vlasnici nisu preuzeli odgovornost oko koncesije. Nemojte se truditi ići gore pješice - staza je duga i vrlo neuredna na pojedinim mjestima.

...Žičara nije platila svoje račune tako da sada ne radi. Jako smo razočarani. Kladimo se da je pogled s njom puno ljepši.

...Zatvoreno zbog spora s lokalnim vlastima, očito. Nitko ne zna sa sigurnošću reći kada će se ponovno otvoriti.

...Lokalni ljudi su nam rekli tijekom našeg petodnevnog boravka da je žičara zatvorena zbog toga što su milijuni nestali u posljednjem desetljeću. Međutim, unajmili smo taksi kako bismo vidjeli taj prekrasni pogled. Muzej o ratu i priča o tome kako su građani Drubrovnika moćni zaista su vrijedni posjeta.

Većina posjetitelja kaže u svojim recenzijama kako žičara ne radi jer vlasnici nisu platili koncesiju, te kako su vrlo razočarani, a kao alternativu budućim posjetiteljima sugeriraju taksi ili bus.

Ovo su samo neki od komentara posjetitelja koji su ostavili jedinicu na TripAdvisoru za dubrovačku žičaru, a u posljednjih mjesec dana takvih je ostavljeno oko 40-ak. Nekim posjetiteljima odgovorio je direktor prodaje dubrovačke žičare najčešće kopirajući jedan te isti odgovor, a to je onaj koji je Excelsa nekretnine zalijepila na žičari kao obavijest za posjetitelje na hrvatskom i engleskom jeziku, a koji glasi:

- Dubrovačka žičara privremeno je zatvorena zbog više sile. Carinska uprava zatvorila je dubrovačku žičaru jer nije sklopljen ugovor o koncesiji između Grada Dubrovnika i Excelsa Nekretnine d.d. (Dubrovnik Cable Car Operator). Pitanje koncesije pokušavamo riješiti od 2010. godine, u posljednjih pet godina razgovaramo s Gradom Dubrovnikom kao davateljem koncesija. Unatoč činjenici da je postignut dogovor o uvjetima koncesije, ugovor o koncesiji nam nije dostavljen na potpis i stoga nije zaključen do danas. Nadamo se da će se ova formalna pitanja uskoro riješiti i da ćemo nastaviti pružati naše usluge.

Dubrovačka žičara ima ukupno 11 tisuća i 742 komentara i ocjenu 4.5 što ju srvrstava na treće mjesto po najboljim mjestima koje treba posjetiti u Dubrovniku, nakon zidina i povijesne jezgre, no hoće li uspjeti zadržati i nadalje ovu dobru ocjenu i reputaciju među posjetiteljima?


E. J.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube